ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan
Skapa en kostnadseffektiv videovägg


Att skapa en videovägg brukar vara dyrt och något av de krångligaste en kan göra inom AV-lösningar (professionellt ljud och bild). En videovägg ger stora möjligheter och många användningsområden. De kan exempelvis användas i receptioner, kontrollrum, stora mötesrum istället för projektorer eller en hel skärm, på flygplatser, idrottsarenor och köpcentrum med mera. Eftersom videoväggar tidigare har varit så dyra och kompelxa är det många som undvikit att sälja och prata om dem. Det är inte helt enkelt att skapa videoväggar och sedan få de att fungera och till sist även att använda dem. 

Det är historia nu, med Atlonas OmniStream AV over IP (AV över IP) och Velocity kan vem som helst och kostnadseffektivt skapa ett videoväggssystem som inte bara fungerar perfekt och ser bra ut utan också är superenkelt att använda. 

Vad är en videovägg?


En videovägg är en stor visuell yta som består av flera skärmar, och det finns ingen begränsning om hur många. Till exempel finns det tio skärmar kan en visa en stor bild över alla tio eller tio mindre bilder. Samt alla olika kombinationer såsom en bild på två och en annan bild större på de andra åtta skärmarna.

Det finns flera användingsområden av en videovägg. Det är till exempelvis användbart som informationsyta i ett mötesrum eller entréer där flera källor syns samtidigt. Eller i ett kontrollrum där en vill ha bra överblick över flera kameror men även enkelt kunna förstora upp en vald källa på storbild på bara några sekunder. Med dra-och-släpp-funktion


Allt det här kan bli verklighet nu utan att gå över budgeten. Det enda som du behöver är ett standarddatanätverk, AV-avkodare (en decoder till varje skärm du vill ha), AV-kodare (en encoder till varje källa som exempelvis dator som du vill visa upp), en kontrollprocessor och en Touchpanel. En annan unik funktion med OmniStream Pro-serien är att du kan använda dubbla kanaler. Det innebär att en decoder (AV-avkodare) kan användas till två skärmar och en encoder (AV-kodare) kan anvädnas till två källor, såsom exempelvis en DVD och en dator eller två datorer. Det effektiviserar inte bara systemet och sparar pengar. Det sparar även värdefull plats samt värme och energi. 

Med en enkel dra-och-släpp-funktion kan du visuellt lägga ut visningsmaterial och sedan dynamiskt tilldela ingångskällan till en eller flera bildskärmar på videoväggen. Det är både enkelt och användarvänligt. 

Bygg ihop en videovägg själv genom vårt sortiment eller slå oss en signal på 054-55 80 80, så hjälper vi dig att komma igång.

En videovägg med fyra skärmar som visar två olika bilder

Produkter som nämns


PRO Encoder
AV-kodare med två oberoende kanaler för kodning för två HDMI-källor samt inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 112 också leverera dubbla AV-flöden till två nätverk för fullständig systemredundans i missionskritiska applikationer. 

PRO Decoder
Med AV-avkodare kan två oberoende kanaler för avkodning för två OmniStream-kodade videoströmmar, plus inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 122 också integrerar med dubbla AV-strömmar som levereras via två nätverk av OmniStream 112 dubblakanalkodare, för fullständig systemredudans i missionskritiska applikationer. 

Velocity Touchpanel 8"
Touchpanel för Velocity är en pekskärm med 1280x800 upplösning. Den är fjärrstyrd via PoE (Power over Ethernet). Snabb och strömlinjeformad installation med automatisk nätverksidentifiering och konfiguration av Velocity Control Gateway-processorn.

Velocity Kontrollprocessor/Gateway
Atlona AT-VGW-250 Velocity Control Gateway är en AV-kontrollprocessor för kontrollsystemet Atlona Velocity. Den kan integrerats med 250 IP anordningar samtidigt från Atlona och andra AV-anordningar, touchpaneler och BYOD kontroll från webbläsare och mobilenheter.