ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan
Vad är AV över IP?Att ersätta de traditionella AV-produkterna mot IP-baserade kan för många vara nytt och anses vara osäkert och krångligt. Fastän det snarare är tvärtom. I det här inlägget ska vi på Audiovision gå igenom begreppet AV över IP och lyfta fram de produkterna som finns i vårt sortiment inom samma område.

Ett flertal fördelar

AV över IP står för Audio-Visual over Internet Protocal och betyder huvudsakligen att överföringen av den audiovisuella data sker över ett nätverk som LAN, WAN eller Internet. Under de senaste åren har detta gradvis ersatt de traditionella AV-produkterna.

I grunden är AV-miljöerna likadana – målet med de båda är att ge användarna möjligheterna att se och/eller höra sina video- och ljudkällor. Istället för att källorna rör sig genom lådor och kablar är de förflyttade till datanätverk och telefon över IP. Det här ger en grad olika fördelar, bland annat att antalet källor inte är längre begränsade, att avståndet är mer flexibelt och lösningen är kostnadseffektiv. Möjligheten att koppla samman anläggningar, byggnader, ett helt universitets campus genom en och samma AV-miljö finns tack vare AV över IP.

Atlonas OmniStream-serie

OmniStream är en AV över IP-produktfamilj från Atlona som är utformad för distribution av 4K-video, ljud och kontroll över ett vanligt nätverk. De ger samma prestanda och pålitlighet som traditionell AV-distribution, men med praktiskt taget obegränsad skalbarhet, säkerhet och kostnadseffektivitet för att integrera över IP-nätverket. OmniStream är anmärkningsvärt enkel att installera och hantera – oavsett om det är ett mötesrum, bostad, delbart rum eller flera byggnader.

I vårt sortiment finner ni både mottagare och sändare som är nätverksanslutna, och som har en eller två kanaler. De har alla komprimering av video- och grafik utan förlust i kvalité samt extremt låg latens från kodning till avkodning. AT-OMNI 121 och 122 har även hög uppgradering och nerskalning, bildskärmskontroll, videoväggsbehandling och mycket mer!


Produkter som nämns

AT-OMNI 111

AV-kodare för en HDMI-källa och HDR samt inbyggt ljud och RS-232 eller IR-styrning. OmniStream 111 kan du bekvämt driva över nätverket via Power over Ethernet, såväl som från lokal växelström.

AT-OMNI 112

AV-kodare med två oberoende kanaler för kodning för två HDMI-källor samt inbäddat ljus och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 112 också leverera dubbla AV-flöden till två nätverk för fullständig systemredundans i missionskritiska applikationer. 

AT-OMNI 121

AV-avkodare för en OmniStream-kodad videoström, plus inbäddat ljus och RS-232 eller IR-styrning. OmniStream 121 kan du bekvämt driva över nätverket via Power over Ethernet, såväl som från lokal växelström. 

AT-OMNI 122

AV-avkodare med två oberoende kanaler för avkodning för två OmniStream-kodade videoströmmar, plus inbäddat ljus och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 122 också integreras med dubbla AV-strömmar som levereras via två nätverk av OmniStream 112 dubbelkanalkodare, för fullständig systemredundans i missionskritiska applikationer.