ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan
Lithe Audio lanserar smarta takhögtalare med AirPlay 2

Lithe Audio kan nu glatt meddela att deras hyllade takhögtalare med Wi-Fi har från och med nu även AirPlay 2 inbyggt. Detta tillägg för det möjligt för användare att kombinera Lithe Audios allt-i-ett-takhögtalare tillsammans med andra högtalare med AirPlay 2 aktiverat för att skapa en ljudlösning i flera rum. 

AirPlay 2 gör det möjligt för användarna att kontrollera all sin audiovisuella teknik – soundars, högtalare, TV – från en enhet. Tillägget av AirPlay 2 till Lithe Audio Wi-Fi högtalarna gör det möjligt för Lithe Audio att bli en del av hemunderhållningsupplevelse, arbetar sömlöst med andra märken och över flera enheter för att strömma högkvalitativt ljud i hela hemmet.”Detta är en spännande utveckling för oss – och för konsumenter som nu har möjligheten till ett kostnadseffektivt komplement till sina hemunderhållningssystem med flera rum och inte behöver låsas in i en enda märkeslösning”, säger Amit Ravat, VD och medgrundare av Lithe Audio. ”Våra takhögtalare levererar suverän ljudkvalitet, med en pin-skarp klarhet som kommer att komplettera andra märkeserbjudande. Och vad som gör dem ännu mer attraktiva är att de är en allt-i-ett-lösning, med 60 W RMS-förstärkare och Wi-Fi inbyggt. Detta innebär att det inte finns något behov av högtalarkablar eller separat AV-utrustning, vilket för dem riktigt enkla att installera i alla hem.

Andra fördelar med AirPlay 2 är det inkluderande Apple HomeKit. Detta innebär att användarna kan para ihop sin musik för att spela med rörelsesensorer, pulsbrytare eller larmsystem. Det kommer också vara möjligt att be Siri att tända lampor, justera termostaten och spela upp din favoritspellista genom de trådlösa takhögtalarna från Lithe Audio. För en ännu komplett och säker hemlösning kommer dessa takhögtalare även i en IP44-version för installation i badrum.

”Vi är glada över att vara först ut på marknaden med en AirPlay 2 takhögtalare”, tillägger Ravat. ”Det förstärker vårt varumärke med att vara i framkant med innovation när det gäller teknik för hemmet med hög kvalitativ och som är enkel att använda. För oss handlar det om att skapa fantastisk användarupplevelsen som kombinerar avancerad teknik med enkel installation och suverän ljudkvalitet. Och dessa högtalare kommer inte att svika.”