ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan


OM AUDIOVISION AB

Vi är en B2B teknikdistributör som importerar, marknadsför och säljer AV-utrustning via återförsäljare.
Vi har lång erfarenhet, bred teknisk kompetens och arbetar alltid utifrån ett personligt engagemang.
Våra produkter finns i fler än 25 000 mötes-, konferens- och utbildningslokaler runt om i Sverige. 
Våra unika produkter och lösningar underlättar och effektiviserar arbetet för tusentals människor varje dag. 


VÅRA MERVÄRDEN

 Din hjälp och trygghet för ett enkelt handhavande och en säker funktion
 Vi lagerför 95% av produkterna vi saluför - Alltid snabba leveranser!
 Vi sätter alltid våra återförsäljare först
 Egen support- och serviceavdelning
 Kvartalsvisa prislistor
 Vi är certifierade och utbildade av samtliga våra leverantörer
 Unika koncept- och försäljningslösningar
 Vi erbjuder alla våra kunder utbildning inom flera av våra verksamhetsområdenHISTORIA


1980-talet

Audiovision grundades 1984 av Björn Persson. Inriktningen var PRO-Video med stort fokus på kamerautrustning och redigeringsmaskiner. Audiovision var under hela 90-talet ett av ett fåtal företag i Sverige som fungerade som en förlängd arm till SONY Professional. Utöver detta började man även att modifiera och bygga om redigeringsmaskiner för utökad funktionalitet. I slutet av detta första decennium fick man sin första egna agentur i form av batteriföretaget Paco. Dessa revolutionerande batterier såldes till branschkollegor och återförsäljare över hela Sverige.

1990-talet

I början av 90-talet växte personalstyrkan och produktutbudet med bland annat agenturen Libec som lyckades slå sig in på marknaden med prisvärda kamerastativ. Eftersom företaget expanderade öppnade man också ett lokalt säljkontor i Umeå för att täcka efterfrågan från norra Sverige. Parallellt med distributionen av agenturprodukter fortsatte man som en etablerad PRO-Video specialist och installerade film- och redigeringsutrustning i flera TV-studios runt om i landet. Under mitten av 90-talet började en ny marknad sakta växa fram, nämligen storbild och presentationsteknik. Eftersom man inom bolaget hade lång erfarenhet och en bred teknisk kompetens föll det sig naturligt att bredda verksamheten med även detta verksamhetsområde. Vilket visade sig vara en lyckoträff, eftersom PRO-Video branschen på kort tid mer eller mindre försvann när redigeringsmaskiner ersattes av PC-datorer. Man sålde och installerade framgångsrikt flera auditorium, hörsalar och konferensrum med moderna CRT-projektorer och ljudanläggningar. I takt med att modern teknik flyttade in i utbildnings- och konferenslokaler såg man under 90-talets senare del ett stort behov av att underlätta användandet av tekniken. Man började då sälja enkla styrsystem och kontrollpaneler, så att personer utan ett stort teknikintresse kunde dra nytta av den moderna tekniken.


2000-talet

Under de första åren av 2000-talet utökades antalet agenturer med bland annat Neets styrsystem, Gyration och Vision Audio:Visual som man förövrigt arbetar med än idag. Det föll sig då naturligt att helt avveckla direktförsäljningen och installationsverksamheten. Man bygger snabbt upp ett rikstäckande återförsäljarnät. I samband med detta startar också arbetet med att bygga upp en service- och supportavdelning. Under 2000-talets senare hälft växer sortimentet och personalstyrkan rejält. Audiovision får flera förfrågningar från tillverkare runt om i världen som söker en distributionspartner i Sverige. Man blir bland annat exklusiv svensk generalagent för Amina och Superio. 2008 förvärvas också en fastighet på Hammarö utanför Karlstad, dit verksamheten flyttas. Där finns man kvar än idag, även om fastigheten renoverats och byggts ut flera gånger sedan dess. Samma år får man också AAA (Högsta kreditvärdighet), vilket man bibehållit sedan dess.

2010-talet

Idag har man etablerat sig som en ledande B2B distributör av teknik för samtliga sina verksamhetsområden; Pro-AV, Smarta hem och installation. Företaget expanderar fortfarande kraftigt och antalet leverantörer som väljer Audiovision AB som sin svenska partner blir längre för varje år som går. En av de viktigaste framgångsfaktorerna är vår support- och utbildningsavdelning som varje år utbildar fler än 100 återförsäljare inom bland annat programmering, nätverk och akustik. Efter över 30 år på posten som VD lämnade Björn Persson år 2015 över rodret till Marcus Persson. 2016 lanserades en helt ny partnerportal, plattform och e-handelslösning. 


Ett bevis på att vår affärsidé fungerar är att vi bedrivit vår verksamhet sedan 1984. Prova oss!

Är du intresserad av att bli återförsäljare, vänligen fyll i vår ÅF-Ansökan för att få tillgång till vår B2B-webshop. Är du privatperson eller ansvarig för tekniska lösningar på ett företag så är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med att hitta en återförsäljare nära dig!