ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan

Nyheter

Öppettider under vecka 18

Under måndagen den 29 april har vi stängt lagret på grund av inventering. Vi har öppet för beställningar, frågor och support, men inga varor kommer kunna skickas ut. Samma gäller för tisdagen, den 30 april, då vi även arbetar halvdag och stänger helt från och med klockan 13.00. Onsdag den 1 maj har vi stängt på grund av röd dag.

Sista dagen att beställa en order för leverans under början av nästa vecka är fredag den 26 april klockan 12.00.

Vi är tillbaka helt som vanligt på torsdag den 2 maj.

Öppettider under påsk

Vi kommer ha stängt på Långfredagen den 19 april och Annandag påsk den 22 april. Vi är tillbaka som vanligt tisdag den 23 april.

Glad Påsk!

Skapa en kostnadseffektiv videovägg


Att skapa en videovägg brukar vara dyrt och något av de krångligaste en kan göra inom AV-lösningar (professionellt ljud och bild). En videovägg ger stora möjligheter och många användningsområden. De kan exempelvis användas i receptioner, kontrollrum, stora mötesrum istället för projektorer eller en hel skärm, på flygplatser, idrottsarenor och köpcentrum med mera. Eftersom videoväggar tidigare har varit så dyra och kompelxa är det många som undvikit att sälja och prata om dem. Det är inte helt enkelt att skapa videoväggar och sedan få de att fungera och till sist även att använda dem. 

Det är historia nu, med Atlonas OmniStream AV over IP (AV över IP) och Velocity kan vem som helst och kostnadseffektivt skapa ett videoväggssystem som inte bara fungerar perfekt och ser bra ut utan också är superenkelt att använda. 

Vad är en videovägg?


En videovägg är en stor visuell yta som består av flera skärmar, och det finns ingen begränsning om hur många. Till exempel finns det tio skärmar kan en visa en stor bild över alla tio eller tio mindre bilder. Samt alla olika kombinationer såsom en bild på två och en annan bild större på de andra åtta skärmarna.

Det finns flera användingsområden av en videovägg. Det är till exempelvis användbart som informationsyta i ett mötesrum eller entréer där flera källor syns samtidigt. Eller i ett kontrollrum där en vill ha bra överblick över flera kameror men även enkelt kunna förstora upp en vald källa på storbild på bara några sekunder. Med dra-och-släpp-funktion


Allt det här kan bli verklighet nu utan att gå över budgeten. Det enda som du behöver är ett standarddatanätverk, AV-avkodare (en decoder till varje skärm du vill ha), AV-kodare (en encoder till varje källa som exempelvis dator som du vill visa upp), en kontrollprocessor och en Touchpanel. En annan unik funktion med OmniStream Pro-serien är att du kan använda dubbla kanaler. Det innebär att en decoder (AV-avkodare) kan användas till två skärmar och en encoder (AV-kodare) kan anvädnas till två källor, såsom exempelvis en DVD och en dator eller två datorer. Det effektiviserar inte bara systemet och sparar pengar. Det sparar även värdefull plats samt värme och energi. 

Med en enkel dra-och-släpp-funktion kan du visuellt lägga ut visningsmaterial och sedan dynamiskt tilldela ingångskällan till en eller flera bildskärmar på videoväggen. Det är både enkelt och användarvänligt. 

Bygg ihop en videovägg själv genom vårt sortiment eller slå oss en signal på 054-55 80 80, så hjälper vi dig att komma igång.

En videovägg med fyra skärmar som visar två olika bilder

Produkter som nämns


PRO Encoder
AV-kodare med två oberoende kanaler för kodning för två HDMI-källor samt inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 112 också leverera dubbla AV-flöden till två nätverk för fullständig systemredundans i missionskritiska applikationer. 

PRO Decoder
Med AV-avkodare kan två oberoende kanaler för avkodning för två OmniStream-kodade videoströmmar, plus inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 122 också integrerar med dubbla AV-strömmar som levereras via två nätverk av OmniStream 112 dubblakanalkodare, för fullständig systemredudans i missionskritiska applikationer. 

Velocity Touchpanel 8"
Touchpanel för Velocity är en pekskärm med 1280x800 upplösning. Den är fjärrstyrd via PoE (Power over Ethernet). Snabb och strömlinjeformad installation med automatisk nätverksidentifiering och konfiguration av Velocity Control Gateway-processorn.

Velocity Kontrollprocessor/Gateway
Atlona AT-VGW-250 Velocity Control Gateway är en AV-kontrollprocessor för kontrollsystemet Atlona Velocity. Den kan integrerats med 250 IP anordningar samtidigt från Atlona och andra AV-anordningar, touchpaneler och BYOD kontroll från webbläsare och mobilenheter.
Kampanjpris på högtalare från Superio!
Denna kampanjen gäller inte längre!

Under vecka 11 (fram till 17 mars 2019) kommer vi ha kampanjpris på IS50P-högtalaren från Superio. Den består av en aktiv och en passiv högtalare. Den aktiva högtalaren har inbyggd stereoförstärkare med reglage för volym, bas & diskant på baksidan. IS50P använder Superio ASF-Technology som automatiskt försätter högtalarna i standby-läge när ingen linjesignal känns av på någon av ingångarna. Detta spar både energi och ökar produktens livslängd. IS50P har också en ljudbrumsreducerande krets integrerad i förebyggande syfte.

Fri frakt vid köp av 24 stycken par. Högtalarna packas i kartonger med 4 par i.
ISE Follow-Up Tour med Atlona

Vi åker ut på ISE Follow-Up Tour med Atlona i slutet av mars. Ett perfekt tillfälle att få lära känna Atlona och deras sortiment, bland annat se videoväggen som gjorde succé under ISE.  

Under tre dagar kommer turnén att pågå, och vi börjar med Stockholm den 19 mars och fortsätter till Göteborg och avslutar den tredje dagen den 21 mars i Lund.  

Fokus kommer vara på OmniStream och VeloCity. Det kommer finns tillfälle att se produkterna, hur de fungerar och vad de kan göra. Samt Certifiera er för konfiguration av marknadens mest innovativa styrsystem VeloCity. Det är också ett fantastiskt tillfälle att träffa branschkollegor och få inspiration till nya tekniska lösningar. Och givetvis ställa frågor till oss på Audiovision och Atlonas affärsutvecklare Thorsten Goecke. 

Vår ISE Follow-Up Tour med Atlona kommer ge dig: 

- Lära känna Atlona och deras produkter 
- Nödvändig kunskap och certifiering för att sälja Atlona OmniStream & VeloCity 
- Få en djupare förståelse och kunskap  
- Tillfälle att testa produkterna

Mer information om ISE Follow-Up Tour kommer närmare. Dagen startar vid 09.30 och pågår fram till ca. 16.00 och är indelad i två pass. Förmiddagen kommer att bestå av en produktgenomgång och presentation av Atlona/Audiovision samt en utställning. Eftermiddagen ägnas åt certifiering och genomgång av Atlona VeloCity. Lunch och fika under dagen ingår.

Anmäl er redan nu!
Bättre kontroll för bättre möten!

Vi presenterar stolt Neets Control UniForm, ett riktigt smart styrsystem! Produkten kommer in på vårt lager i början av februari. Håll gärna utkik på våra sociala medier där vi uppdaterar om lagerstatusen.Oändligt anpassningsbar

Uppdatera ditt mötesrum med det senaste styrsystemet från Neets. Med denna knappsats kan du ansluta och styra all utrustning och alla enheter i ett rum från en plats, vilket eliminerar behovet av en annan fjärrkontroll. Neets har utvecklat detta styrsystem att vara flexibelt och kompatibelt mot alla typer av enheter, oavsett märke och teknik. Du får kontroll över varje aspekt av rummet – från bild & ljud till ljus och mörkläggning. 

E-papper teknik

Neets Control UniForm har en stor och synlig display som använder sig av e-papper teknik för att skapa digitala etiketter för varje knapp. Den digitala etiketten är lätt att anpassa – även efter montering! Nu slipper ni allt krångel med graverade knappar eller etiketter som måste skrivas ut och klippas till. För att få ett konsekvent och igenkännbart system går det att återspegla en och samma digital etikett till alla andra knappsatser som är installerade i byggnaden.

Ett värdefullt komplement till alla rum

Styrsystemet har en design som är anpassad för svenska standardmått, vilket gör installationen snabb, enkel och flexibel. Den stilrena designen gör att styrsystemet kan ha en framträdande plats i ditt mötesrum och tar bort allt överflöd av kablar och fjärrkontroller.

Fem fördelar med Neets Control UniForm

  1. Förenklar ditt sätt att styra utrustningen i ditt mötesrum
  2. En fjärrkontroll för alla dina enheter – som inte försvinner eller går på batteri
  3. Samma användargränssnitt kan ställas in på flera knappsatser för enklare användning
  4. Stora och tåliga knappar med LED-lampor för en förbättrad tillgänglighet och användarupplevelse
  5. Designad för väggmontage – synlig och lätt att hitta

Läs mer om produkten här.

Träffa oss på ISE!
5-8:e Februari är det återigen dags för vår bransch största mässa! Integrated Systems Europe på RAI i Amsterdam. Vi kommer att finnas på plats mässans alla dagar för att visa er spännande produktnyheter och inspirera er till nya tekniska lösningar. De flesta av våra leverantörer kommer att vara på plats och vi kan redan nu utlova flertalet mycket intressanta produktnyheter. Fyll i formuläret på länken nedan så återkommer vi!


Klicka här för att komma till forumläret!

Ta hjälp av den här kartan över mässhallarna för att tydligt se var våra leverantörer finns.

Öppetider i mellandagarna

Den 27:e och 28:e december har vi öppet som vanligt men med begränsad bemanning.
P.g.a. detta kommer vi EJ ha möjlighet att skicka något. Vill ni ha leverans direkt efter nyår behöver ni lägga er order senast kl: 12.00 den 21:e december.

Mellandagarna efter nyår är vi tillbaka med full bemanning och skickar som vanligt.

Superföretag 2018

Vi är hedrade över att av Veckans Affärer & Bisnode blivit utnämnda till ett av Sveriges 728 "Superföretag". Hårt arbete av duktiga medarbetare, lojala och professionella återförsäljare samt noga utvalda leverantörer är vårt framgångsrecept. Tack för fortsatt förtroende år efter år!

För att komma med i rankingen och kvala in som ett av Veckans Affärers Superföretag krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

Seminariedag med Atlona 26:e sept

Dagen till ära har vi Sverige-premiär för marknadens smartaste styrsystem VeloCity som är helt molnbaserat. Vi visar också för första gången upp en uppdaterad version av succéprodukten OmniStream. Världens enda AV-över-IP lösning med stöd för 4K/60hz 4:4:4 HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos och redundans över ett standard 1Gbps nätverk.

Dessa två produktserier är designade och utvecklade för att verka i symbios med varandra och bildar en unik helt IP-baserad AV-lösning. Vi vågar lova att Ni aldrig sett någon lika skalbar och innovativ produkt tidigare. Marknadens bästa AV-över-IP produkt tillsammans med det unika styrsystemet VeloCity ger er stora konkurrensfördelar och inkomstmöjligheter!

Utöver Sverigepremiären av VeloCity och nya OmniStream visar vi också upp flertalet höstnyheter så som helt nya matrixväxlar i Opus-serien, nya extenders i Omega-familjen samt nya Juno-växlar.

Seminariedagen är helt kostnadsfri för Dig som återförsäljare. Ta chansen att se och lära Dig mer om framtidens tekniska lösningar, det är också ett ypperligt tillfälle att träffa branschkollegor. Vi har delat in dagen i en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp.

Datum: Onsdag 26:e September
Plats: Scandic Kungens Kurva, Stockholm
Tid (Grupp 1): 09.00 - 12.00
Tid (Grupp 2): 13.00 - 16.00

Anmäl er till info@audiovision.se (senast 21:e September)

Monitor Roadshow

Vi ställer ut på Monitor Roadshow Norra Sverige!

Välkommen att besöka oss på Monitor Roadshow Norra Sverige i följande städer:

Piteå 5 mars på Nolia City Konferens

Umeå 6 mars på Noliamässan

Sundsvall 7 mars på Quality Hotell Sundsvall

Östersund 8 mars på Best Western Gamla Teatern

På Monitor Roadshow samlas ett stort antal av nordens leverantörer av professionell utrustning och tjänster inom områdena ljud, ljus, bild, medie- och AV-teknik samt digital signage. Här presenteras nya helhetslösningar, tjänster och produktnyheter. Kom och prata om den senaste tekniken i din bransch med kunnigt branschfolk i en intim mässlokal med låg ljudnivå. Du möter även kollegor och får chans att skapa nya kontakter och utöka ditt professionella nätverk.

Registrera dig som besökare för fri entré. Mässan har öppet 11:00 - 16:30. Monitor Roadshow ger Goodiebags till de 50 första besökarna i varje stad!

 

Hemsida: www.monitorroadshow.se

Registrering: https://ticket.21st.se/org/monrod/

Facebook: www.facebook.com/monitorroadshow

 

ISE Amsterdam 2018

Snart är det återigen dags för vår bransch störta mässa! ISE Europe går som vanligt av stapeln i början av Februari.

 

Vi kommer som alltid att finnas på plats mässans alla dagar för att tillsammans med våra leverantörer visa Er årets alla produktnyheter och förhoppningsvis ge Er förslag på nya tekniska lösningar. 

 

Vi har gjort en karta över mässhallarna som tydligt visar var våra leverantörer ställer ut. Karta finns att ladda ner här!

 

Registera Er via denna länk och använd koden 705184 så bjuder Neets på entré (värde 100€).

 

Vi kan varmt rekommendera att besök på världens största AV-mässa. Förutom att titta och lyssna på alla produktnyheter är det också en chans att träffa branschkollegor och leverantörer. 

Project Designer 1.12
I den senaste versionen av Neets Programmeringsmjukvara "Project Designer" finns det flera intressanta nyheter och möjligheter.

KNX Integration

Nu finns en KNX-Plugin (kräver en licens per kontrollprocessor). Som gör det enkelt att fullt ut integrera Neets-system i nya och befintiga KNX-System.

Designmallar


Uppdaterade och smarta designmallar som förenklar din vardag! Nu kan du enkelt skapa snygga och användarvänliga gränssnitt till Neets touchpaneler. Välj bara vilken mall som passar projektet bäst, välj sedan ett färgtema. Project Designer genererar då automatiskt färgnyaser, knappar och undersidor som är enkla att anpassa för varje enskild applikation och projekt. Snyggt och tidseffektivt!
Ny hemsida, webshop & partnerportal!


Vi har gjort en rejäl översyn av vårt profilmaterial och vår hemsida. Den nya hem- sidan har förutom en rejäl ansiktslyftning också fått flera nya funktioner. Vi hoppas att den ska inspirera till nya tekniska lösningar och underlätta Din vardag. Vi har fokuserat på att göra det lätt att hitta rätt produkt och information. Bland annat genom en lättnavigerad meny, relevanta förslag på tillbehör och snygga bilder. Givetvis fungerar den lika bra i din telefon eller surfplatta som på din dator.

Vi har utökat vårt sortiment rejält! Vi har fem nya leverantörer och fler än 300 nya produkter att upptäcka. Bland annat Neets helt nya touchpanel, signalhantering med HDR-stöd från Atlona och installationsmaterial från TechFlex och TRU.

I första kommande uppdateringar av sidan kommer ytterligare funktionalitet att läggas till. Bland annat lagersaldon i realtid, spåring av paket, RMA-hantering och behörighetsnivåer. Har ni önskemål om andra funktioner så är alla förslag till förbättring välkomna! Gillar Du vad Du ser? Eller var det bättre förr? Berätta gärna vad Du tycker! Skriv en rad eller två och skicka till feedback@audiovision.se


HDBaseT-rekommenderad Datakabel
TRU Cables är en av 3 kabeltillverkare i världen som är rekommenderade av HDBaseT Alliance. Vi har fyllt upp lagret med ett flertal specikiationer, längder och färger av datakabel och högtalarkabel av absolut högsta kvalitet. Tillsammans med Platinum Tools nya CAT6A/CAT7-modularkontakter kan vi nu erbjuda allt Ni behöver för driftsäkra och stabila HDBaseT-installationer.

Se hela vårt sortiment av TRU Cables här!
Platinum Tools nya verktyg
Platinum Tools världsledaren på modularkontakter, verktyg och testutrustning har gjort det igen. På ISE-mässan tidgare i Februari premiärvisades en rad nya revolutionerande produkter för terminering och felsökning av nätverk och datakabel.


ez-EX
Terminering av CAT6/CAT7 har länge varit en tidskrävande och dyr process. Uppföljaren till de omåttligt kontaktdonen EZ-RJ45 heter ez-EX och finns nu för omgående leverans! De nya modularkontakterna ez-EX finns i två storlekar som passar för CAT6/CAT7 kabel med olika ledardiamtrar. Ledarna läggs nu också på olika höjdnivåer vilket reducerar överhörning, vilket är det i särklass största problemet med den här typen av kabel. Speciellt känsligt för överhörning är HDBaseT-applikationer. Jordade ez-EX-modularkontakter lanseras under våren.EXO Krimpverktyg
För att kunna terminera de nya ez-EX modularkontakterna behövs det nya verktyget EXO Krimpverktyg. Det finns många förbättringar jämfört med dess föregångare, bland annat den nya patenterade låsmekanismen som ser till att verktyget inte av misstag öppnas i fickan eller verktygslådan. En annan nyhet är att man snabbt och enkelt kan byta en "insats-puck" för att med samma verktyg kunna terminera även de äldre EZ-45-kontakterna. Tack vare dessa "puckar" kan verktyget också enkelt anpassas för vänsterhänta. 

Certifierings- och felsökningsverktyg
Äntligen lanserar nu Platinum Tools ett certiferingsverktyg som ett komplement till de populära felsökningsverktygen som man haft under flera år. Det nya verktyget är ett av marknadens mest prisvärda och uppfyller de krav som marknaden satt upp för certifering av datanät. 

Utökat sortiment av kontaktdon och brytskydd
Vi har den senaste tiden sett en stor ökad efterfrågan på Platinum Tools produkter på den svenska marknaden. Vi har därför beslutat att lagerhålla ytterligare 50 produkter som numera ingår i vårt standardsortiment. Bland annat fler modeller och färger av brytskydd, 50-/100-Pack av de populäraste kontaktdonen och utökat sortiment av skalverktyg.

Se hela vårt breda sortiment här!
Ny leverantör
TechFlex är en amerikans tillverkare av kabelstrumor och kabelsaneringsprodukter. Vi lagerhåller fler än 50 olika modeller och färger, bland annat Flexo PET, Flexo Overexpanded, Flexo Wrap, Clean Cut och F6 Woven Wrap.

• Skyddar
Skyddar kablar och kablage

• Förenklar
Förenklar installationen

• Stilrent
Gör installationen snyggare och proffsigare 

Se hela vårt breda sortiment av kabelstrumpa här!
Neets, Barco & Kramer ger dig full möteskontroll
Trådlösa möten har aldrig varit enklare! Med ett Neets styrsystem och en trådlös presentationlösning från Kramer (VIA Pad) eller Barco (ClickShare) är allt som behövs för effektiva trådlösa möten. Anslut bara den trådlösa "pucken" till din dators USB-port och tryck på knappen. Neets styrsystem kommer då automatiskt att starta all ansluten AV-utrustning, så som projektor/skärm, ljudanläggning, mörkläggningsgardiner och belysning. 


• Plug and Play
En knapptryckning och mötet är igång!

• Enkelt
Tekniken blir lättanvänd för ALLA!

• Anslut via LAN
Neets styrsystem ansluter till Kramer VIA eller Barco ClickShare över det lokala nätverket

Se konceptfilmen här!

ISE 2017
Träffa oss och våra leverantörer på världens största AV-mässa!

ISE Europe går som vanligt av stapeln i Amsterdam i början av Februari (7:e-10:e). Under fyra dagar har ni chansen att uppleva och lära er mer om de senaste produktlanseringarna. Ni kan också gå på föreläsningar och träffa branschkollegor. Självklart kommer vi tillsammans med många av våra leverantörer att finnas på plats för att ge er en personlig visning av de senaste produkterna och tekniklösningarna. 

Klicka här för att ladda ner en karta över mässan med våra leverantörer utmärkta. 

Ni kan redan nu boka in ett personligt möte med oss hos någon av våra leverantörer.

Fyll i formuläret nedan, så kontakter vi er.


*Önskad dag:
Tisdagen den 7:e Februrari
Onsdagen den 8:e Februrari
Torsdagen den 9:e Februrari
Fredagen den 10:e Februari

*Leverantör:
Neets (3-A117)
Atlona (5-S92)
P5 Future Now (9-F195)
Amina The Invisible Speaker Co. (1-N18)
PanConnect (5-V90)
Platinum Tools (S-M156)
Christie (1-M85-1H70)
AMC Pro (2-A40)

 Företag:
 Antal personer:


Meddelande:
Ny presentationsmatrix
Atlonas nya flaggskepp i CLSO-Serien (Class room Small office) är en 4K/UHD 8x4 Matrix. 5st HDMI-ingångar, 3st HDBaseT-ingångar samt 4st balanserade ljudingågar. 2st HDMI-utgångar, 2st HDBaseT-utgångar (4K 100m) samt 4st balanserade ljudutgångar. Alla utgångar har full matrixfunktion. Till HDBaseT-ingångarna kan HDMI-sändare eller multiformat-sändare användas (t ex. HDVS-200-TX).

Finns för omgående leverans!

Läs mer här!