ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan

Nyheter

Träffa oss på ISE 2020!

ISE, Integrated Systems Europe, drar snart igång igen. Äntligen! Det är branschens största mässa som hålls på RAI i Amsterdam mellan den 11 och 14 februari 2020. Ett flertal av våra leverantörer är på plats och vi har varumärken i flera kategorier runt omkring mässan. Allt från ljudsystem, digital skyltning, interaktiva displayer, kontrollsystem, trådlös kommunikation och presentationssystem.

Vi kommer självklart att finnas på plats alla dagar för att visa er spännande produktnyheter och inspirera er till nya tekniska lösningar. Redan nu kan vi utlova ett flertal intressanta nyheter som våra leverantörer har tagit fram. Se de först innan alla andra! Det finns mycket att se på ISE, därför rekommenderar vi att boka in ett möte med oss för att få den bästa upplevelsen.

Ladda ner den här kartan över mässhallarna för att se tydligt var våra leverantörer har sin monterplats på ISE.

Öppettiderna:

Tisdag den 11 februari: 10.00 - 18.00
Onsdag den 12 februari: 09.30 - 18.00
Torsdag den 13 februari: 09.30 - 18.00
Fredag den 14 februari: 09.30 - 16.00

Neets kurser under 2020

Vi arbetar för fullt för att erbjuda er som återförsäljare fler kurser där ni kan få utrymme att lära er mer om produkterna och leverantörer. Våra Neets kurser fortsätter under 2020 med fyra stycken kurstillfällen.

Neets kursen består av en heldagskurs som innehåller både en grund- och fortsättningskurs. Läs mer om Neets kursen här!


Kurslängd: 1 dag
Tid: 09:00 – 17:00
Kostnad: Gratis, lunch ingår
Max. antal deltagare/kurstillfälle: 12 personer

 

Aktuella kursdatum: 

25 mars 2020Anmäl dig här!
13 maj 2020Anmäl dig här!
10 september 2020Anmäl dig här!
18 november 2020Anmäl dig här! 
God jul och gott nytt år!

2019 är snart slut och det är dags att starta igång ännu ett spännande och engagerande år. Men innan vi börjar med det nya året, och årtiondet, vill vi passa på att titta i backspegeln. Under 2019 har vi på Audiovision varit med om:

  • En lyckad ISE-mässa med fantastiska nya produkter som fick gjorde oss och våra kunder nyfikna. Bland annat Atlonas videovägg och Neets nya Control UniForm.
  • En Follow Up Tour med Atlona drygt en månad efter ISE där vi besökte Göteborg, Lund och Stockholm. Vi kommer köra på en likande tour, fast med fler varumärken under 2020. Mer om det framöver!
  • Kom ett nytt tillskott i Audiovision. Vår marknadsassistent Karin Brorson som ni lär känna genom inlägg på sociala medier, nyhetsbrev och mycket mer.
  • Fyra stycken kurser inom Neets och lika många är planerade för 2020. Datum och registrering kommer komma i januari. Missa inte det!
  • Vi välkomnade också ett flertal nya leverantörer och varumärken.


Sammanfattningsvis var 2019 ett väldigt bra år med flera möten tillsammans med er i både form av events och kurser. Vi hoppas och tror att 2020 kommer bli ett minst lika bra år.

Sist, men inte minst vill vi passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Öppettider under jul och nyår

På grund av jul och nyår kommer våra öppettider vara förändrade. Den 23 och 30 december kommer vi ha öppet mellan 08:00 – 13:00 och den 27 december har vi öppet hela dagen från 08:00 – 16:00. Från och med den 2 januari har vi öppet som vanligt, med undantag för den 6 januari som är en röd dag.

Förhoppningsvis kommer det inte påverka några större leveranstider men det är begränsad bemanning under dessa mellandagarna. Önskar ni leverans direkt efter nyår bör ni lägga er order senast den 27 december.

Öppettider under jul och nyår

Måndag den 23 december

08:00 – 13:00

Tisdag den 24 december 

Stängt

Onsdag den 25 december

Stängt

Torsdag den 26 december

Stängt

Fredag den 27 december

08:00 – 16:00

Måndag den 30 december

08:00 – 13:00

Tisdag den 31 december

Stängt

Onsdag den 1 januari

Stängt

Torsdag den 2 januari

08:00 – 17:00

Fredag den 3 januari

Måndag den 6 januari

08:00 – 16:00

Stängt

Audiovision presenterar Univox

Audiovision välkomnar nu Univox till sitt sortiment. Univox grundades av Bo Edin och är ett svenskt varumärke som är världsledande inom högkvalitativa hörselprodukter såsom hörslinge-, IR- och FM-system. Univox finns i dag representerat i ett 40-tal länder.


Det var 1969 som Univox lanserade världens första slingförstärkare och har sedan dess bibehållit samt stärkt deras position som en världsledande aktör inom hörselprodukter. Deras slingförstärkare har en god kombination av hög spänning, hög ström och robust mekanik som gör den unik och svår att hitta en motsvarande någon annanstans. De tillverkar över 10 000 stycken slingförstärkare årligen och nu kan du även köpa de från oss på Audiovision. 


Utvalda produkter från Univox 


PLS-X1 Slingförstärkare

Marknadens mest effektivaste slingförstärkare för professionellt bruk. Den passar till mindre utrymmen som konferens-, klass- och TV-rum. PLS-X-serien från Univox använder en elektronisk transformator med hela 90 procent effektivitet. Energispillet i en konventionell transformator är jämförelsevis nio gånger högre. Tack vare användningen av mindre koppar och andra metaller har både vikten och miljöpåverkan reducerats avsevärt. Läs mer om Univox slingförstärkare!


Listener Slingmottagare och testinstrument

En produkt som bör finnas i varje lokal där det finns en hörslinga. Listener har dubbla funktioner och kan dels användas som ett kontrollinstument och dels som en slingmottagare. Läs mer här!


Supertunn kopparfoliekabel med plastisolering

Den här kopparfoliekabeln är specialiserad för installation av hörslingor och möjliggör installation direkt under till exempel en plast- eller textilmatta. Den passar alla typer av slinginstallationer men är speciellt lämplig för användningen av befintliga lokaler och vid installation av SLS-system. Läs mer här!

Ingen internetuppkoppling den 20 november
Mellan 08.00 - 12.00 den 20 november 2019 kommer vår internetuppkoppling vara nere. På grund av ett byte av fiberkabel i närheten av vårt huvudkontor i Skoghall. Detta kommer påverka er med att vi inte kan garantera att alla utleveranser sker den dagen samt under förmiddagen inte kunna vara tillgängliga via mail. Har ni frågor eller funderingar kan ni alltid nå oss via telefon.
Solstice Engage Tour i Stockholm

Mersive och deras Solstice Engage Tour kommer till Stockholm! 

Ni är hjärtligt välkomna till en förmiddag tillsammans med oss på Audiovision och Mersive. Robert Balgley, CEO på Mersive, kommer att hålla i en presentation och visa upp deras Solstice. Ta gärna med er slutkunder som kan testa produkterna på plats.

Mersive är en amerikansk mjukvaruutvecklare med huvudkontor i Denver, Colorado. Produkten Solstice är känd världen över för sin driftsäkerhet och nätverksintegration. Solstice tillåter obegränsat antal användare att samtidigt ansluta trådlöst till en eller flera skärmar/projektorer. Produkten uppmuntrar också till ökad kollaboration och engagerat mötesdeltagande. Solstice används dagligen av tusentals företag och universitet runt om i världen, bland annat: Yale University, Toyota, Samsung och AstraZeneca.

Datum: 5 november 2019
Tid: kl. 08.00 - 11.00
Var: Swing by Golfbaren, Surbrunnsgatan 46, 113 48 Stockholm

Anmäl dig här!


Öppettider under vecka 40

Under vecka 40 har Audiovision ändrade öppettider på grund av internutbildning. Under onsdagen och torsdagen kommer vi ha internutbildning under förmiddagarna och kommer därför öppna efter lunch bägge de dagarna. Detta kan komma att påverka leveransen under dessa dagar.

Öppettider under vecka 40

Måndag den 30 september08:00 – 17.00
Tisdag den 1 oktober08:00 – 17.00
Onsdag den 2 oktober13:00 – 17.00
Torsdag den 3 oktober13:00 – 17.00
Fredag den 4 oktober08:00 – 16:00
Monitor Roadshow 2019

Vi ställer ut på Monitor Roadshow i södra Sverige. Vi kommer att finns på plats mässans alla dagar för att visa er spännande produkter och inspirera er till nya tekniska lösningar. Flera av våra varumärken kommer finnas på plats, såsom Neets, Atlona, Superio och Mersive för att nämna några.

Träffa oss i de följande städerna:

Malmö, den 21 oktober på Malmömässan
Göteborg, den 22 oktober på Svenska Mässan
Norrköping, den 23 oktober på Louis de Geer konsert & kongress
Stockholm, den 24 oktober på Stockholmsmässan

 

Monitor Roadshow samlas några av de främsta tillverkarna och distributörerna från AV-branschen för att visa sina senaste produkter, lösningar och tjänster. Skaffa kunskap och prova på den senaste tekniken i en tyst miljö bland andra kollegor i din bransch. Utställarna tar med sig ett brett utbud av produkter till bordet och det kommer finns någonting där för alla. Mässan är öppen från 10:00 – 16:00 varje dag.

Skaffa din biljett idag!


Audiovision presenterar Phoenix Audio Technologies

Phoenix Audio Technologies är vårt nyaste tillskott hos oss på Audiovision. Från södra Kalifornien strävar de efter att erbjuda kvalitativa och innovativa produkter som mikrofoner, högtalartelefon med mera som förbättrar prestandan hos befintliga konferensenheter. 

Högkvalitativt ljud bör vara både enkelt att installera och att använda. Deras vision är att du inte ska behöva vara en AV- eller IT-expert för att förstå hur du ska integrera och använda deras produkter. Bra ljudlösningar ska vara komplicerade på insidan med flexibla och enkla på utsidan. Phoenix Audio Technologies fokuserar enbart på att tillhandahålla ljudenheter som antingen kan användas ensamma eller för att komplettera andra befintliga videolösningar.

Kampanjpris på The Condor


Under den här veckan har vi kampanjpris på deras arraymikrofon Condor. Erbjudandet gäller hela vecka 35 fram till söndag den 1 september 2019. Det är en arraymikrofon med inbyggd DSP. Den är designad för att ge en problemfri ljudupptagning i allt från små Huddle Room till större styrelserum eller öppna ytor. Condor är kompatibel med alla typer av ljudanläggningar, högtalare och soundbars och är en utmärkt mikrofon för Soft Codec så som Microsoft Teams, Skype for Business, Webex, Zoom med flera.

- Dynamisk strålupptagning som anpassar sig till rummets storlek och personernas placering
- Brusreducering som tar bort oönskat ljud från fläktar med mera
- AGC som automatiskt anpassar ljudet till en jämn nivå
- AEC som eliminerar allt eko och rundgång
- Strömförsörjas via Ethernet eller USB utan extern nätdel
- Levereras med bords- och väggfästen


 

Se hur den fungerar


Se när Fredrik hos oss på Audiovision packar upp Condor och visar hur den ser ut och hur enkel den är att koppla ihop med exempelvis en soundbar från Neets. Vi testar även att ringa upp supportkollegan, Kim, genom Microsoft Teams samt går igenom olika ljudtester.

Öppettider under vecka 25

Under vecka 25 har Audiovision stängt fredag den 21 juni på grund av midsommarafton. Vi har även halvdag dagen innan, torsdag den 20 juni, och stänger därmed tidigare. Vi har öppet som vanligt på måndag den 24 juni.

På grund av midsommar är sista dagen för beställning den här veckan torsdag den 20 juni klockan 10:00.

Öppettider under vecka 25

Måndag den 17 juni08:00 – 17.00
Tisdag den 18 juni08:00 – 17.00
Onsdag den 19 juni08:00 – 17.00
Torsdag den 20 juni08:00 – 13.00
Fredag den 21 juniStängt

Tips för smartare mötenDet ska vara enkelt att mötas. Det är ett av ledorden som vi på Audiovision arbetar för. Möteskulturen är i förändring, och har varit det i flera år. Det kräver även att företag hänger med i utvecklingen. I och med bärbara datorer, smartphones och surfplattor har vi och arbetet flyttat från skrivbordet till andra platser. Vi förväntas inte längre vara på kontoret hela arbetsdagarna och där med har även möjligheten att mötas förändrats.

5 tips för att mötas


1.     Huddle Room


De mindre kontorsutrymmen har flera fördelar och inte enbart på de stora besparingar på driftkostnader utan kan dessutom utrustas med verktyg som är enkla att använda och som ofta kostar mindre.

2.     Minska uppstartningstiden


Vem har inte startat ett möte några minuter senare för att tekniken strular? Att det är svårt att starta igång en presentation? Vi har flera produkter på Audiovision som motverkar det här. Mersive Solstice är en av de enkla lösningarna som är otroligt enkelt att ansluta sig till och där fler kan ansluta sig under mötets gång. Att få upp ett papper på skärmen är lika enkelt, om inte enklare, som att lägga fram pappret på bordet.

3.     Öka teamsamarbete


Att skapa en kultur där samarbete och inflytande är nyckeln kan leda till utveckling, problemlösning och att se nya perspektiv. För att uppnå det här måste det vara enkelt för deltagarna att delta. Mötesrummen och dess teknik ska vara enkla och anpassningsbara. Se till att ni som företag har ett rum som är anpassat till er och era kollegor.

4.     Ha smartare möten 


Vi lägger alldeles för lång tid på onödiga möten. Det kan göra medarbetarna stressade, uppleva en trötthet kring möten och ofokuserade på ämnet. Med hjälp av god teknik kan ni minska tiden på möten. Genom att bland annat enkelt kunna ansluta sig till skärmarna, dela innehåll och ha deltagarna aktiva i hela mötet och dess process. Plötsligt kan ni ha möten på 15-30 minuter istället för en timma.

5.     Möjligt att ansluta utanför kontoret


Slutligen, är vi är inte längre på kontoret på samma sätt idag. Många företag har även medarbetare på olika delar i Sverige och i världen. För att minska kostnader att träffas är det idag nödvändigt att ha smarta mötesrum där en kan dela skärmar över internet och dessutom se och höras som om en vore i rummet.


Vi på Audiovision har produkterna och kunskapen för att det ska bli enklare för er och ert företag att mötas. Vi kan hjälpa er med att hitta de rätta produkterna för ert behov. För det ska vara enkelt att mötas. Behöver ni hjälp med att finna återförsäljare i er närhet kan ni kontakta oss.Produkter som nämns

Solstice Pod Unlimited Enterprise

Mersive Solstice gör mötes- och utbildningslokaler enklare att använda och förbättrar och effektiviserar samarbeten! Anslut trådlöst från macOS (mac), iOS (iPhone/iPad), Windows (PC), Android. Helt utan krav på mjukvaruinstallation eller dongles. Solstice stödjer Apple AirPlay, Miracast samt Google Cast. Dessutom är Solstice den säkraste plattformen på marknaden och finns installerade hos många av världens ledande universitet och företag. Solstice har en lång rad andra unika funktioner som finns beskrivna i detalj nedan, bland annat digital signage, kalenderintegration, 4K-streaming och YouTube-stöd.

Öppettider under vecka 22 och 23

Under vecka 22 och 23 har Audiovision stängt några dagar på grund av röda dagar. Torsdag den 30 maj har vi stängt på grund av Kristi Himmelsfärds dag. Det är även stängt dagen efter, fredag den 31 maj, för internutbildning. Sista dagen för beställning för leverans i början på juni är onsdag den 29 maj. Vi har öppet som vanligt den måndag den 3 juni.

Vi har även stängt torsdag den 6 juni på grund av nationaldagen.

Öppettider under vecka 22 och 23

Måndag den 27 maj08:00 – 17.00
Tisdag den 28 maj 08:00 – 17.00
Onsdag den 29 maj08:00 – 12.00
Torsdag den 30 majStängt
Fredag den 31 majStängt
Måndag den 3 juni08:00 – 17.00
Tisdag den 4 juni08:00 – 17.00
Onsdag den 5 juni08:00 – 13.00
Torsdag den 6 juniStängt
Fredag den 7 juni08:00 – 16.00

Öppettider under vecka 18

Under måndagen den 29 april har vi stängt lagret på grund av inventering. Vi har öppet för beställningar, frågor och support, men inga varor kommer kunna skickas ut. Samma gäller för tisdagen, den 30 april, då vi även arbetar halvdag och stänger helt från och med klockan 13.00. Onsdag den 1 maj har vi stängt på grund av röd dag.

Sista dagen att beställa en order för leverans under början av nästa vecka är fredag den 26 april klockan 12.00.

Vi är tillbaka helt som vanligt på torsdag den 2 maj.

Öppettider under påsk

Vi kommer ha stängt på Långfredagen den 19 april och Annandag påsk den 22 april. Vi är tillbaka som vanligt tisdag den 23 april.

Glad Påsk!

Skapa en kostnadseffektiv videovägg


Att skapa en videovägg brukar vara dyrt och något av de krångligaste en kan göra inom AV-lösningar (professionellt ljud och bild). En videovägg ger stora möjligheter och många användningsområden. De kan exempelvis användas i receptioner, kontrollrum, stora mötesrum istället för projektorer eller en hel skärm, på flygplatser, idrottsarenor och köpcentrum med mera. Eftersom videoväggar tidigare har varit så dyra och kompelxa är det många som undvikit att sälja och prata om dem. Det är inte helt enkelt att skapa videoväggar och sedan få de att fungera och till sist även att använda dem. 

Det är historia nu, med Atlonas OmniStream AV over IP (AV över IP) och Velocity kan vem som helst och kostnadseffektivt skapa ett videoväggssystem som inte bara fungerar perfekt och ser bra ut utan också är superenkelt att använda. 

Vad är en videovägg?


En videovägg är en stor visuell yta som består av flera skärmar, och det finns ingen begränsning om hur många. Till exempel finns det tio skärmar kan en visa en stor bild över alla tio eller tio mindre bilder. Samt alla olika kombinationer såsom en bild på två och en annan bild större på de andra åtta skärmarna.

Det finns flera användingsområden av en videovägg. Det är till exempelvis användbart som informationsyta i ett mötesrum eller entréer där flera källor syns samtidigt. Eller i ett kontrollrum där en vill ha bra överblick över flera kameror men även enkelt kunna förstora upp en vald källa på storbild på bara några sekunder. Med dra-och-släpp-funktion


Allt det här kan bli verklighet nu utan att gå över budgeten. Det enda som du behöver är ett standarddatanätverk, AV-avkodare (en decoder till varje skärm du vill ha), AV-kodare (en encoder till varje källa som exempelvis dator som du vill visa upp), en kontrollprocessor och en Touchpanel. En annan unik funktion med OmniStream Pro-serien är att du kan använda dubbla kanaler. Det innebär att en decoder (AV-avkodare) kan användas till två skärmar och en encoder (AV-kodare) kan anvädnas till två källor, såsom exempelvis en DVD och en dator eller två datorer. Det effektiviserar inte bara systemet och sparar pengar. Det sparar även värdefull plats samt värme och energi. 

Med en enkel dra-och-släpp-funktion kan du visuellt lägga ut visningsmaterial och sedan dynamiskt tilldela ingångskällan till en eller flera bildskärmar på videoväggen. Det är både enkelt och användarvänligt. 

Bygg ihop en videovägg själv genom vårt sortiment eller slå oss en signal på 054-55 80 80, så hjälper vi dig att komma igång.

En videovägg med fyra skärmar som visar två olika bilder

Produkter som nämns


PRO Encoder
AV-kodare med två oberoende kanaler för kodning för två HDMI-källor samt inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 112 också leverera dubbla AV-flöden till två nätverk för fullständig systemredundans i missionskritiska applikationer. 

PRO Decoder
Med AV-avkodare kan två oberoende kanaler för avkodning för två OmniStream-kodade videoströmmar, plus inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 122 också integrerar med dubbla AV-strömmar som levereras via två nätverk av OmniStream 112 dubblakanalkodare, för fullständig systemredudans i missionskritiska applikationer. 

Velocity Touchpanel 8"
Touchpanel för Velocity är en pekskärm med 1280x800 upplösning. Den är fjärrstyrd via PoE (Power over Ethernet). Snabb och strömlinjeformad installation med automatisk nätverksidentifiering och konfiguration av Velocity Control Gateway-processorn.

Velocity Kontrollprocessor/Gateway
Atlona AT-VGW-250 Velocity Control Gateway är en AV-kontrollprocessor för kontrollsystemet Atlona Velocity. Den kan integrerats med 250 IP anordningar samtidigt från Atlona och andra AV-anordningar, touchpaneler och BYOD kontroll från webbläsare och mobilenheter.
Kampanjpris på högtalare från Superio!
Denna kampanjen gäller inte längre!

Under vecka 11 (fram till 17 mars 2019) kommer vi ha kampanjpris på IS50P-högtalaren från Superio. Den består av en aktiv och en passiv högtalare. Den aktiva högtalaren har inbyggd stereoförstärkare med reglage för volym, bas & diskant på baksidan. IS50P använder Superio ASF-Technology som automatiskt försätter högtalarna i standby-läge när ingen linjesignal känns av på någon av ingångarna. Detta spar både energi och ökar produktens livslängd. IS50P har också en ljudbrumsreducerande krets integrerad i förebyggande syfte.

Fri frakt vid köp av 24 stycken par. Högtalarna packas i kartonger med 4 par i.
ISE Follow-Up Tour med Atlona

Vi åker ut på ISE Follow-Up Tour med Atlona i slutet av mars. Ett perfekt tillfälle att få lära känna Atlona och deras sortiment, bland annat se videoväggen som gjorde succé under ISE.  

Under tre dagar kommer turnén att pågå, och vi börjar med Stockholm den 19 mars och fortsätter till Göteborg och avslutar den tredje dagen den 21 mars i Lund.  

Fokus kommer vara på OmniStream och VeloCity. Det kommer finns tillfälle att se produkterna, hur de fungerar och vad de kan göra. Samt Certifiera er för konfiguration av marknadens mest innovativa styrsystem VeloCity. Det är också ett fantastiskt tillfälle att träffa branschkollegor och få inspiration till nya tekniska lösningar. Och givetvis ställa frågor till oss på Audiovision och Atlonas affärsutvecklare Thorsten Goecke. 

Vår ISE Follow-Up Tour med Atlona kommer ge dig: 

- Lära känna Atlona och deras produkter 
- Nödvändig kunskap och certifiering för att sälja Atlona OmniStream & VeloCity 
- Få en djupare förståelse och kunskap  
- Tillfälle att testa produkterna

Mer information om ISE Follow-Up Tour kommer närmare. Dagen startar vid 09.30 och pågår fram till ca. 16.00 och är indelad i två pass. Förmiddagen kommer att bestå av en produktgenomgång och presentation av Atlona/Audiovision samt en utställning. Eftermiddagen ägnas åt certifiering och genomgång av Atlona VeloCity. Lunch och fika under dagen ingår.

Anmäl er redan nu!
Bättre kontroll för bättre möten!

Vi presenterar stolt Neets Control UniForm, ett riktigt smart styrsystem! Produkten kommer in på vårt lager i början av februari. Håll gärna utkik på våra sociala medier där vi uppdaterar om lagerstatusen.Oändligt anpassningsbar

Uppdatera ditt mötesrum med det senaste styrsystemet från Neets. Med denna knappsats kan du ansluta och styra all utrustning och alla enheter i ett rum från en plats, vilket eliminerar behovet av en annan fjärrkontroll. Neets har utvecklat detta styrsystem att vara flexibelt och kompatibelt mot alla typer av enheter, oavsett märke och teknik. Du får kontroll över varje aspekt av rummet – från bild & ljud till ljus och mörkläggning. 

E-papper teknik

Neets Control UniForm har en stor och synlig display som använder sig av e-papper teknik för att skapa digitala etiketter för varje knapp. Den digitala etiketten är lätt att anpassa – även efter montering! Nu slipper ni allt krångel med graverade knappar eller etiketter som måste skrivas ut och klippas till. För att få ett konsekvent och igenkännbart system går det att återspegla en och samma digital etikett till alla andra knappsatser som är installerade i byggnaden.

Ett värdefullt komplement till alla rum

Styrsystemet har en design som är anpassad för svenska standardmått, vilket gör installationen snabb, enkel och flexibel. Den stilrena designen gör att styrsystemet kan ha en framträdande plats i ditt mötesrum och tar bort allt överflöd av kablar och fjärrkontroller.

Fem fördelar med Neets Control UniForm

  1. Förenklar ditt sätt att styra utrustningen i ditt mötesrum
  2. En fjärrkontroll för alla dina enheter – som inte försvinner eller går på batteri
  3. Samma användargränssnitt kan ställas in på flera knappsatser för enklare användning
  4. Stora och tåliga knappar med LED-lampor för en förbättrad tillgänglighet och användarupplevelse
  5. Designad för väggmontage – synlig och lätt att hitta

Läs mer om produkten här.

Träffa oss på ISE!
5-8:e Februari är det återigen dags för vår bransch största mässa! Integrated Systems Europe på RAI i Amsterdam. Vi kommer att finnas på plats mässans alla dagar för att visa er spännande produktnyheter och inspirera er till nya tekniska lösningar. De flesta av våra leverantörer kommer att vara på plats och vi kan redan nu utlova flertalet mycket intressanta produktnyheter. Fyll i formuläret på länken nedan så återkommer vi!


Klicka här för att komma till forumläret!

Ta hjälp av den här kartan över mässhallarna för att tydligt se var våra leverantörer finns.

Öppetider i mellandagarna

Den 27:e och 28:e december har vi öppet som vanligt men med begränsad bemanning.
P.g.a. detta kommer vi EJ ha möjlighet att skicka något. Vill ni ha leverans direkt efter nyår behöver ni lägga er order senast kl: 12.00 den 21:e december.

Mellandagarna efter nyår är vi tillbaka med full bemanning och skickar som vanligt.

Superföretag 2018

Vi är hedrade över att av Veckans Affärer & Bisnode blivit utnämnda till ett av Sveriges 728 "Superföretag". Hårt arbete av duktiga medarbetare, lojala och professionella återförsäljare samt noga utvalda leverantörer är vårt framgångsrecept. Tack för fortsatt förtroende år efter år!

För att komma med i rankingen och kvala in som ett av Veckans Affärers Superföretag krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

Seminariedag med Atlona 26:e sept

Dagen till ära har vi Sverige-premiär för marknadens smartaste styrsystem VeloCity som är helt molnbaserat. Vi visar också för första gången upp en uppdaterad version av succéprodukten OmniStream. Världens enda AV-över-IP lösning med stöd för 4K/60hz 4:4:4 HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos och redundans över ett standard 1Gbps nätverk.

Dessa två produktserier är designade och utvecklade för att verka i symbios med varandra och bildar en unik helt IP-baserad AV-lösning. Vi vågar lova att Ni aldrig sett någon lika skalbar och innovativ produkt tidigare. Marknadens bästa AV-över-IP produkt tillsammans med det unika styrsystemet VeloCity ger er stora konkurrensfördelar och inkomstmöjligheter!

Utöver Sverigepremiären av VeloCity och nya OmniStream visar vi också upp flertalet höstnyheter så som helt nya matrixväxlar i Opus-serien, nya extenders i Omega-familjen samt nya Juno-växlar.

Seminariedagen är helt kostnadsfri för Dig som återförsäljare. Ta chansen att se och lära Dig mer om framtidens tekniska lösningar, det är också ett ypperligt tillfälle att träffa branschkollegor. Vi har delat in dagen i en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp.

Datum: Onsdag 26:e September
Plats: Scandic Kungens Kurva, Stockholm
Tid (Grupp 1): 09.00 - 12.00
Tid (Grupp 2): 13.00 - 16.00

Anmäl er till info@audiovision.se (senast 21:e September)

Monitor Roadshow

Vi ställer ut på Monitor Roadshow Norra Sverige!

Välkommen att besöka oss på Monitor Roadshow Norra Sverige i följande städer:

Piteå 5 mars på Nolia City Konferens

Umeå 6 mars på Noliamässan

Sundsvall 7 mars på Quality Hotell Sundsvall

Östersund 8 mars på Best Western Gamla Teatern

På Monitor Roadshow samlas ett stort antal av nordens leverantörer av professionell utrustning och tjänster inom områdena ljud, ljus, bild, medie- och AV-teknik samt digital signage. Här presenteras nya helhetslösningar, tjänster och produktnyheter. Kom och prata om den senaste tekniken i din bransch med kunnigt branschfolk i en intim mässlokal med låg ljudnivå. Du möter även kollegor och får chans att skapa nya kontakter och utöka ditt professionella nätverk.

Registrera dig som besökare för fri entré. Mässan har öppet 11:00 - 16:30. Monitor Roadshow ger Goodiebags till de 50 första besökarna i varje stad!

 

Hemsida: www.monitorroadshow.se

Registrering: https://ticket.21st.se/org/monrod/

Facebook: www.facebook.com/monitorroadshow

 

ISE Amsterdam 2018

Snart är det återigen dags för vår bransch störta mässa! ISE Europe går som vanligt av stapeln i början av Februari.

 

Vi kommer som alltid att finnas på plats mässans alla dagar för att tillsammans med våra leverantörer visa Er årets alla produktnyheter och förhoppningsvis ge Er förslag på nya tekniska lösningar. 

 

Vi har gjort en karta över mässhallarna som tydligt visar var våra leverantörer ställer ut. Karta finns att ladda ner här!

 

Registera Er via denna länk och använd koden 705184 så bjuder Neets på entré (värde 100€).

 

Vi kan varmt rekommendera att besök på världens största AV-mässa. Förutom att titta och lyssna på alla produktnyheter är det också en chans att träffa branschkollegor och leverantörer. 

Project Designer 1.12
I den senaste versionen av Neets Programmeringsmjukvara "Project Designer" finns det flera intressanta nyheter och möjligheter.

KNX Integration

Nu finns en KNX-Plugin (kräver en licens per kontrollprocessor). Som gör det enkelt att fullt ut integrera Neets-system i nya och befintiga KNX-System.

Designmallar


Uppdaterade och smarta designmallar som förenklar din vardag! Nu kan du enkelt skapa snygga och användarvänliga gränssnitt till Neets touchpaneler. Välj bara vilken mall som passar projektet bäst, välj sedan ett färgtema. Project Designer genererar då automatiskt färgnyaser, knappar och undersidor som är enkla att anpassa för varje enskild applikation och projekt. Snyggt och tidseffektivt!
Ny hemsida, webshop & partnerportal!


Vi har gjort en rejäl översyn av vårt profilmaterial och vår hemsida. Den nya hem- sidan har förutom en rejäl ansiktslyftning också fått flera nya funktioner. Vi hoppas att den ska inspirera till nya tekniska lösningar och underlätta Din vardag. Vi har fokuserat på att göra det lätt att hitta rätt produkt och information. Bland annat genom en lättnavigerad meny, relevanta förslag på tillbehör och snygga bilder. Givetvis fungerar den lika bra i din telefon eller surfplatta som på din dator.

Vi har utökat vårt sortiment rejält! Vi har fem nya leverantörer och fler än 300 nya produkter att upptäcka. Bland annat Neets helt nya touchpanel, signalhantering med HDR-stöd från Atlona och installationsmaterial från TechFlex och TRU.

I första kommande uppdateringar av sidan kommer ytterligare funktionalitet att läggas till. Bland annat lagersaldon i realtid, spåring av paket, RMA-hantering och behörighetsnivåer. Har ni önskemål om andra funktioner så är alla förslag till förbättring välkomna! Gillar Du vad Du ser? Eller var det bättre förr? Berätta gärna vad Du tycker! Skriv en rad eller två och skicka till feedback@audiovision.se


HDBaseT-rekommenderad Datakabel
TRU Cables är en av 3 kabeltillverkare i världen som är rekommenderade av HDBaseT Alliance. Vi har fyllt upp lagret med ett flertal specikiationer, längder och färger av datakabel och högtalarkabel av absolut högsta kvalitet. Tillsammans med Platinum Tools nya CAT6A/CAT7-modularkontakter kan vi nu erbjuda allt Ni behöver för driftsäkra och stabila HDBaseT-installationer.

Se hela vårt sortiment av TRU Cables här!
Platinum Tools nya verktyg
Platinum Tools världsledaren på modularkontakter, verktyg och testutrustning har gjort det igen. På ISE-mässan tidgare i Februari premiärvisades en rad nya revolutionerande produkter för terminering och felsökning av nätverk och datakabel.


ez-EX
Terminering av CAT6/CAT7 har länge varit en tidskrävande och dyr process. Uppföljaren till de omåttligt kontaktdonen EZ-RJ45 heter ez-EX och finns nu för omgående leverans! De nya modularkontakterna ez-EX finns i två storlekar som passar för CAT6/CAT7 kabel med olika ledardiamtrar. Ledarna läggs nu också på olika höjdnivåer vilket reducerar överhörning, vilket är det i särklass största problemet med den här typen av kabel. Speciellt känsligt för överhörning är HDBaseT-applikationer. Jordade ez-EX-modularkontakter lanseras under våren.EXO Krimpverktyg
För att kunna terminera de nya ez-EX modularkontakterna behövs det nya verktyget EXO Krimpverktyg. Det finns många förbättringar jämfört med dess föregångare, bland annat den nya patenterade låsmekanismen som ser till att verktyget inte av misstag öppnas i fickan eller verktygslådan. En annan nyhet är att man snabbt och enkelt kan byta en "insats-puck" för att med samma verktyg kunna terminera även de äldre EZ-45-kontakterna. Tack vare dessa "puckar" kan verktyget också enkelt anpassas för vänsterhänta. 

Certifierings- och felsökningsverktyg
Äntligen lanserar nu Platinum Tools ett certiferingsverktyg som ett komplement till de populära felsökningsverktygen som man haft under flera år. Det nya verktyget är ett av marknadens mest prisvärda och uppfyller de krav som marknaden satt upp för certifering av datanät. 

Utökat sortiment av kontaktdon och brytskydd
Vi har den senaste tiden sett en stor ökad efterfrågan på Platinum Tools produkter på den svenska marknaden. Vi har därför beslutat att lagerhålla ytterligare 50 produkter som numera ingår i vårt standardsortiment. Bland annat fler modeller och färger av brytskydd, 50-/100-Pack av de populäraste kontaktdonen och utökat sortiment av skalverktyg.

Se hela vårt breda sortiment här!
Ny leverantör
TechFlex är en amerikans tillverkare av kabelstrumor och kabelsaneringsprodukter. Vi lagerhåller fler än 50 olika modeller och färger, bland annat Flexo PET, Flexo Overexpanded, Flexo Wrap, Clean Cut och F6 Woven Wrap.

• Skyddar
Skyddar kablar och kablage

• Förenklar
Förenklar installationen

• Stilrent
Gör installationen snyggare och proffsigare 

Se hela vårt breda sortiment av kabelstrumpa här!
Neets, Barco & Kramer ger dig full möteskontroll
Trådlösa möten har aldrig varit enklare! Med ett Neets styrsystem och en trådlös presentationlösning från Kramer (VIA Pad) eller Barco (ClickShare) är allt som behövs för effektiva trådlösa möten. Anslut bara den trådlösa "pucken" till din dators USB-port och tryck på knappen. Neets styrsystem kommer då automatiskt att starta all ansluten AV-utrustning, så som projektor/skärm, ljudanläggning, mörkläggningsgardiner och belysning. 


• Plug and Play
En knapptryckning och mötet är igång!

• Enkelt
Tekniken blir lättanvänd för ALLA!

• Anslut via LAN
Neets styrsystem ansluter till Kramer VIA eller Barco ClickShare över det lokala nätverket

Se konceptfilmen här!

ISE 2017
Träffa oss och våra leverantörer på världens största AV-mässa!

ISE Europe går som vanligt av stapeln i Amsterdam i början av Februari (7:e-10:e). Under fyra dagar har ni chansen att uppleva och lära er mer om de senaste produktlanseringarna. Ni kan också gå på föreläsningar och träffa branschkollegor. Självklart kommer vi tillsammans med många av våra leverantörer att finnas på plats för att ge er en personlig visning av de senaste produkterna och tekniklösningarna. 

Klicka här för att ladda ner en karta över mässan med våra leverantörer utmärkta. 

Ni kan redan nu boka in ett personligt möte med oss hos någon av våra leverantörer.

Fyll i formuläret nedan, så kontakter vi er.


*Önskad dag:
Tisdagen den 7:e Februrari
Onsdagen den 8:e Februrari
Torsdagen den 9:e Februrari
Fredagen den 10:e Februari

*Leverantör:
Neets (3-A117)
Atlona (5-S92)
P5 Future Now (9-F195)
Amina The Invisible Speaker Co. (1-N18)
PanConnect (5-V90)
Platinum Tools (S-M156)
Christie (1-M85-1H70)
AMC Pro (2-A40)

 Företag:
 Antal personer:


Meddelande:
Ny presentationsmatrix
Atlonas nya flaggskepp i CLSO-Serien (Class room Small office) är en 4K/UHD 8x4 Matrix. 5st HDMI-ingångar, 3st HDBaseT-ingångar samt 4st balanserade ljudingågar. 2st HDMI-utgångar, 2st HDBaseT-utgångar (4K 100m) samt 4st balanserade ljudutgångar. Alla utgångar har full matrixfunktion. Till HDBaseT-ingångarna kan HDMI-sändare eller multiformat-sändare användas (t ex. HDVS-200-TX).

Finns för omgående leverans!

Läs mer här!