ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan

Nyheter

Stängt för inventering

Vi har ett allmänt meddelande men först vill vi passa på att tacka för ett fint samarbete det gångna året. Vi ser fram emot nya höjder då vi 1:a Maj påbörjar vårt 40:e (!) verksamhetsår som Audiovision AB.

Vi vill informera om att lagret kommer vara stängt på grund av inventering. Det innebär att vi inte skickar några produkter under måndag och tisdag vecka 18 (29-30:e April).

Se till att säkra era leveranser genom att lägga er order så snart som möjligt!

Vi har öppet för sälj- och teknisk support alla dagar precis som vanligt och lagret är igång för leveranser igen på torsdag den 2:a maj.

 

Vid frågor, tveka inte att höra av er!

Ni når oss på 010 - 188 25 50 alt. sales@audiovision.se

Förbättringar i ordersystemet
Ny struktur och förbättringar i ordersystemet!

Vi är glada över att kunna dela spännande nyheter med er angående vårt ordersystem. Under den senaste tiden har vi drivit ett projekt som vi hoppas resulterar i förbättrad användarupplevelse för er som arbetar med våra produkter och tjänster.


Pris- och Rabattstruktur
Vi har genomfört en omfattande omstrukturering av vårt kund-, artikel-, pris- och rabattsystem. Med noggrann omsorg har vi reviderat benämningar för över 6500 artiklar, och justerat priserna för att bättre spegla marknad och kund.

Förändringarna gör att vi, vid eventuella justeringar från leverantörer, förblir på rätt nivå i prisättningen. Efter denna stora omstrukturering visar det sig att ett antal varor ökat i pris men de flesta av priserna har faktiskt sänkts, något vi är stolta över att kunna erbjuda er som är våra partners.


Effektiviserade Processer 
Bakom kulisserna har vi även arbetat intensivt med att förbättra våra interna processer för att säkerställa smidiga inköp, effektiv logistik och korrekt hantering av kemikalieskatt och valutakorrigeringar. Genom att stärka våra processer och förhandla med partners i värdekedjan  fortsätter vi att erbjuda er ännu bättre priser och service.

Prova det uppdaterade systemet

Vi uppmanar er att utforska vårt uppdaterade ordersystem genom att logga in och upptäcka de nya funktioner och priser som nu är tillgängliga. Det är vår förhoppning att detta kommer underlätta arbetet med att skapa offerter och skicka ordrar till era kunder.

Vi vill även påminna om att de nya rabattsatserna som syns tydligt på vår webbplats även är synliga på offerter och fakturor där även kemikalieskatten står med för individuella produkter samt som en total summa. 

Vi är övertygade om att dessa förbättringar kommer att gynna er och era kunder och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för att leverera högkvalitativa produkter och en enastående kundupplevelse.

Vi ber om överseende om någon eventuell förvirring har uppstått till följd av dessa omfattande förändringar, uttrycket "mänskliga faktorn" är en cliché av en anledning. 

 

Tack för ert stöd och fortsatta samarbete.

Audiovision AB blir Ny Svensk Distributör för Audio-Technica

Audiovision AB blir Ny Svensk Distributör för Audio-Technica

Stockholm, 240102

Audiovision AB tillkännager stolt sitt nya partnerskap som den exklusiva svenska distributören för Audio-Technica Commercial Audio från och med 1 januari 2024. 

Audio-Technica, en världsledande tillverkare i ljudbranschen, står för överlägsen kvalitet och tekniskt framåtskridande. Genom detta partnerskap kommer Audiovision AB att fortsätta att leverera högpresterande ljudlösningar till kunder inom olika sektorer, från professionella ljudmiljöer till underhållningsbranschen.


"Vi är entusiastiska över att vara utnämnda till svenska distributörer för Audio-Technica. Detta samarbete möjliggör för oss att erbjuda våra kunder avancerade systemlösningar och ljudprodukter. Audio-Technica är känt för sin banbrytande teknologi och kompromisslösa ljudkvalitet, och vi ser fram emot att introducera deras produkter på den svenska marknaden," säger Marcus Persson, ägare och teknisk chef för Audiovision AB.

Audiovision AB förblir engagerat i att tillhandahålla högkvalitativa lösningar och hög servicenivå till sina kunder. Det nya partnerskapet stärker deras position som en pålitlig distributör och möjliggör en ännu bredare produktportfölj.


För ytterligare information och förfrågningar om produkter, vänligen kontakta:

Robin Olsson, Affärs- och marknadskoordinator på Audiovision AB.

Telefon: 010-188 25 51

E-post: robin@audiovision.se


Om Audiovision AB:

Audiovision AB har etablerat sig som en betrodd distributör och erbjuder en omfattande portfölj av ljud- och bildprodukter av hög kvalitet. Genom att inkludera Audio-Technica i sitt sortiment kommer Audiovision AB att kunna erbjuda sina kunder ännu fler valmöjligheter och möta deras varierande behov.

Om Audio-Technica:

Audio-Technica är en global ledare inom ljudteknik, känd för sina högkvalitativa mikrofoner, hörlurar, trådlösa system och andra ljudprodukter. Med över 50 års erfarenhet fortsätter Audio-Technica att driva innovation och leverera överlägsen ljudkvalitet över olika tillämpningsområden.

PRESSMEDDELANDE

Audiovision AB, en ledande distributör inom ljud- och bildteknik, meddelar idag att de har blivit officiell distributör av Epson-projektorer i Sverige. Detta partnerskap kommer att förse svenska marknaden med högkvalitativa projektorlösningar och förstärka Audiovision AB:s ställning som en framstående leverantör av audiovisuell utrustning.

Epson är en global ledare inom projektorbranschen och har en stark historia av att tillhandahålla innovativa produkter av hög kvalitet. Genom detta samarbete kommer Audiovision AB att kunna erbjuda ett brett sortiment av Epson-projektorer, som passar behoven hos både företag och skolor.

Med Epson-projektorernas imponerande bildkvalitet, ljusstyrka och pålitlighet kan användarna skapa en fängslande visuell upplevelse i olika miljöer, inklusive företagspresentationer, skolor och evenemang. Epsons projektorer är kända för sin avancerade teknik, inklusive 3LCD-teknik, som ger verklighetstrogna färger och skarpa detaljer.

Audiovision AB har etablerat sig som en betrodd distributör och erbjuder en omfattande portfölj av ljud- och bildprodukter av hög kvalitet. Genom att inkludera Epson-projektorer i sitt sortiment kommer Audiovision AB att kunna erbjuda sina kunder ännu fler valmöjligheter och möta deras varierande behov.

AVABxEPSON.jpg
Jonas Örn - teknisk säljare på Audiovision AB & Rasmus Nielsen - Nordic Sales Manager på Epson.

"Vi är mycket glada över att bli svensk distributör för Epsons projektorsortiment” säger Marcus Persson, VD för Audiovision AB. "Epsons engagemang för innovation och kvalitet matchar våra egna ambitioner att erbjuda våra kunder de bästa produkterna på marknaden. Vi ser fram emot att introducera Epsons projektorlösningar till våra kunder och hjälpa dem att skapa enastående audiovisuella upplevelser."

Rasmus Nielsen, Nordic Sales Manager på Epson fortsätter: ”Audiovisions breda tekniska kompetens och fokus på systemförsäljning kommer att förstärka Epsons position som ledande projektortillverkare på den svenska PRO-AV marknaden”.

Audiovision AB kommer att erbjuda försäljning, support för Epson-projektorer genom sitt nätverk av auktoriserade återförsäljare och återförsäljningspartners över hela Sverige. Detta kommer att säkerställa att kunderna får tillgång till produkter av högsta kvalitet samt pålitlig teknisk support.

 

PRESSMEDDELANDE

För att stödja sin fortsatta tillväxt och utveckling i Norden har Vestel, som en av de största globala tillverkaren av skärmar/TV, tillkännagett lanseringen av ett nytt distributionspartnerskap med en av de ledande teknikdistributörerna, Audiovision för den svenska marknaden.

 

Audiovision kommer att tillhandahålla utbudet av 32"- 98" Vestels digitala skyltningsskärmar, mötesrumsskärmar, interaktiva skärmar och LCD/LED videovägglösningar, och erbjuda sin ständigt växande kundbas av IT- och AV-återförsäljare den höga servicenivå, expertutbildning och marknadssupport som dom har blivit kända för.

 

Om valet av AudioVision kommenterar Vestel Visual Solution, Patrik Eklund. "Detta är ett viktigt steg, som möter vårt behov av att säkerställa en hög servicenivå för ett stort AV/IT kundnätverk. För att upprätthålla vår tillväxt behöver vi en distributör som delar vårt engagemang för gemensam tillväxt på den Svenska marknaden samt större flexibilitet och konkurrensfördelar. Audivision är en perfekt partner som gör det möjligt för oss att utöka vår räckvidd och föra våra produktlösningar till lokala integratörer och partners ”

Audivisions, affärsenhetsdirektör, Marcus Persson, kommenterar: ”Med Vestel i sortimentet kan vi nu på allvar ta oss an den växande displaymarknaden med ett utbud som uppfyller våra högt ställda krav på kvalitet och funktion, dessutom till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Vi ser fram ett nära och långsiktigt samarbete med Vestel Visual Solutions.”

Prisjustering 1/9

Vi strävar alltid efter så små och få prisjusteringar som möjligt, vi är dock tvungna att per den 1/9 justera de flesta priserna. Några produkter kommer få mindre prisjusteringar på omkring 5% och andra upp till 30%, de flesta produkter kommer dock att ligga på en ökning mellan 10% och 20%.

 

Det nya priset gäller bara nya ordrar och påverkar INTE redan lagd ordrar eller restorder. 

 

Har ni frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att höra av er per telefon eller mail till en säljare. 

Vi söker nya medarbetare
Audiovision söker nya stjärnor till sitt team!

Sedan starten 1984 har vi med vår breda tekniska kompetens och vårt engagemang underlättat arbetet för tusentals människor varje dag med våra lösningar och unika produkter. Vi är ett växande företag som är ständigt beredda på att lägga i en högre växel. Är du vår nästa kollega?

Tillsatt: Ekonomiansvarig

Vi söker en ny ekonomiansvarig till vårt team. Har du arbetat som redovisningsekonom eller ekonomiansvarig i några år? Då har du möjligheten att utvecklas ännu mer hos oss – välkommen med din ansökan.

Som ekonomiansvarig kommer du ha huvudansvar över företagets redovisning och ekonomi. Vi tror du är självgående med stort driv och struktur. Arbetet är heltid och starten omgående. Placeringen är flexibel och det spelar ingen roll vart du vill jobba ifrån. Kanske på något av våra kontor på Hammarö, Norrköping och Stockholm, alternativt via distans på ditt hemmakontor.Tillsatt: Lagerarbetare

Vi söker en lagerarbetare till vårt lager på Hammarö mellan perioden 1 maj till 31 oktober. Det finns möjlighet till förlängning inom företaget med eventuellt innesälj eller first line support.

Som lagerarbetare kommer du ta emot inkommande gods, skicka utgående gods och ta emot order och slå in dessa i affärssystemet. Du kommer få en introperiod med en erfaren kollega och det finns en truck till förfogande. Vi ser gärna att du är ansvarstagande och flexibel. Det vore extra kul om du gillar teknik.
Håll gärna koll på vår Karriär-sida för att vara uppdaterad på våra uppkommande tjänster. 
QSC tar Q-SYS-kontroll till Google Meet


Q-SYS är den första integrerade ljud-, video- och kontrolllösningen som certifierats för Google Meet för att stödja kraven på hybridarbete

QSC kan nu presenterna nya Q-SYS Control-lösningar för Google Meet. Nu kan integratörer och IT-slutanvändare dra nytta av den robusta Q-SYS för att leverera Q-SYS-användargränssnitt på Google Meets styrkonsoler med den nya tredjepartsstyrningsintegrationen. Dessutom har Google Cloud certifierat Q-SYS-videofunktioneroch Google Meet kommer nu att stödja integrering av flera Q-SYS-konferenskameror, med automatiska växlingsfunktioner.

”Teknik som skapar möjlighet till samarbete på hybridarbetsplatser är oerhört viktigt för hur team arbetar idag”, säger Dave Citron, produktchef för Google Meet. ”Vi är glada över att ha QSC:s kontrollfunktioner tillgängliga på Google Meet så att kunderna har tillgång till de verktyg de behöver för att ansluta och samarbeta, oavsett var de befinner sig.”

”QSC och Google Cloud strävar efter att leverera exceptionella upplevelser till kunder i alla branscher”, säger Jason Moss, vice president för Allicance & Ecosystem på QSC. ”Vi är glada över att samarbeta med Google Cloud och integrera med Google Meet för att hjälpa kunderna att bättre navigera i den nya dynamiken i hybridarbete, samtidigt som vi hjälper till att leverera en konsekvent och högkvalitativ upplevelse för alla värdefulla utrymmen.”

Dessa nya video- och kontrollfunktioner kommer utöver befintligt ljudstöd som Q-SYS förser för Google Meet, vilket gör det möjligt för integratörer och IT-slutanvändare att använda en Q-SYS Core eller USB-bridge för ljudbehandling och välja från ett stort sortiment med Q-SYS förstärkare, nätverks-I/O-enheter och QSC-högtalare. Q-SYS Ecosystem av tredjepartslösningar fungerar också sömlöst med Q-SYS för att möjliggöra en förbättrad upplevelse för kunder som samarbetar var som helst.

Mer information om QSC-certifierade lösningar för Google Meet finns på: qsc.com/google

Flytt till nya lokaler

Denna veckan flyttar vi vårt kontor i Karlstad till en ny adress. Det kan innebära att vi är lite svårare att nå än vanligt men vi kommer göra allt vi kan för att ni inte ska märka av detta.

Vi kommer inte kunna leverera produkter från vårt lager efter torsdag klockan 12.00. Om inget oväntat uppstår är vi igång som vanligt på fredag igen men vill ni säkerställa leverans denna veckan ska ni lägga in er order senast onsdag den 23 februari klockan 13.00.

Därför är Atlonas MS42 en del av din lösning

AT-OME-MS42 är en 4x2 matrisomkopplare från Atlona med HDMI-, USB-C- och DisplayPort-ingångar, samt HDMI- och HDBaseT-utgångar. Tillsammans med AT-OME-EX-RX-mottagaren finns den även som ett färdigt kit, AT-OME-MS42-KIT.

OME-MS42 är en del av Omega-serien, som består av integrationsprodukter för modern AV-kommunikation och är HDCP 2.2-kompatibla samt har HDBaseT-förläning för video upp till 4K/60 4:2:0. Även inbäddat ljud, kontroll, Ethernet och USB på avstånd upp till 100 meter. Alla ingångar och den lokala HDMI-utgången stöder 4K HDR och 4K/60 4:4:4 med hastighet upp till 18 Gbps. Dessutom är 4K-nedskalningen till 1080p @ 60, 30 eller 24 Hz tillgänglig för HDMI-utgången när den är en ansluten till en HD-skärm.Den har USB 2.0- och USB-C-gränssnitt för tre värddatorer plus två kringutrustningar som kamera, mikrofon, högtalartelefon eller exempelvis tangentbord och mus. Vilket gör den idealisk för videokonferenser och UC-plattformar som Zoom, Microsoft Teams, GoToMeeting med flera.

Mångsidig matrix switcher, scaler och extender

Idealisk för videokonferenser och många andra 4K-presentationsprogram tillsammans med OME-EX-RX och OME-SR21. Den kombinerar bland annat fördelarna med automatisk växling, integrerad skärmkontroll, USB-förläning och mycket mer. OME-MS42 innehåller många populära funktioner för integrationskomfort, samtidigt som den ger utmärkt prestanda.

Automatisk displaystyrning

OME-MS42 kan ge kontroll till en bildskärm via TCP/IP, RS-232 eller CEC, utan att behöva ett separat styrsystem. Detta förenklar systemdesign och integration samtidigt som kostnaderna minskar. Med automatisk displaystyrning kan OME-MS42 utlösa en skärm för att slås på automatiskt när en bärbar dator eller annan enhet är ansluten till OME-MS42. Samt stänga av skärmen när presentationen är över.Tillförlitlig automatisk växling

När HDMI- och HDBaseT-utgångarna speglas kan OME-MS42 automatiskt välja en ingångskälla baserat på detektering av 5-volts HPD-signalen samt aktiv video. Detta säkerställer tillförlitlig automatisk växling för alla videokällor, inklusive DVR, DisplayPort / Mini DisplayPort-adaptrar och andra enheter som alltid håller HPD-linjen i 5 volts tillstånd men kanske inte levererar aktiv video.

 

Avonic och INOGENI i ett nytt partnerskap

Med mera än tio års erfarenhet av Pro-AV är Avonic en ledande tillverkare av PTZ-kameror. De tillför innovationer till AV-branschen och har introducerat unika och högkvalitativa audiovisuella inspelningslösningar för många hundra olika applikationer. Nu har de startat ett samarbete med INOGENI – som grundades 2012 genom att designa och tillverka videokonferensprodukter som erbjuder möjligheten att använda flera kamera- och videokällor.

Produkterna från INOGENI kan inte utlämnas när du skapar det perfekta konferensrummet för dina kunder. De känner omedelbart igen Avonic plug-and-play-kameror så fort de ansluts. Tryck bara på en av sifferknapparna ovanpå INOGENI för att se motsvarande kamera. Att kombinera SHARE2U- och SDI2USB3-produkterna från INOGENI med CM20- och CM70-serien från Avonic resulterar i en mötesupplevelse så naturligt att det känns som ni är i samma rum.

Avonic är specialiserade på tillhandahållande av PTZ-kameror för marknader inklusive utbildning, myndigheter, sjukvård, kyrkor, videokonferenser, webbsändningar och webinarium. Tillsammans med INOGENI kan de uppfylla många behov som kräver flera videokällor samt möjliggöra bättre och mer anpassad onlinekommunikation med program som Zoom, Teams, Google Meet, Youtube med mera.

Bli en certifierad partner med Humly

Höj din kunskap om Humly för att du ska känna dig trygg och för att slutkunden ska få den bästa möjliga hjälp. Detta program passar både befintliga återförsäljare av Humly som vill öka sin kunskap om Humly såväl som nya som vill få bästa möjliga start på sin resa med Humly.

Fördelarna med certifieringen, för dig och ditt företag:

– Personligt intyg för varje person som klarar provet

– Företaget (återförsäljaren) du arbetar för kommer att klassas som en Certifierad Partner

– En certifierad partner kommer att listas och länkas på Humlys hemsida

– En certifierad partner kommer ha en hotline till Humly Support

– Humly kommer även prioritera en certifierad partner när de vidarebefordrar affärsmöjligheter som kommer direkt till dem


Hur blir du certifierad?

Certifieringen är enbart självstudier och ett prov. Allt är gratis. All dokumentation du behöver för att klara provet finns här. Provet gör du här.

Säljtävling med Humly
Under oktober och november kommer vi tillsammans med Humly ha en säljtävling med fina priser. Allt du behöver göra är att välja Humlys rumsbokare till dina projekt.

För var 50:e såld Humly Room Display får du Apple iPhone 13 och Apple AirPods. Om du skulle sälja 100 stycken får du 2 iPhones och 2 par AirPods och så vidare. Allt kommer sammanställas efter den 30 november. En perfekt bonus inför julen som tack för att ni väljer Humlys rumsbokare i era projekt.

Humly Room Display
Humly Room Display är den perfekta interaktiva skärmen för dina mötesrum. Den kommer att hjälpa dig hitta ditt bokade mötesrum eller vägleda dig till ett tillgängligt rum. Skärmen visar klart och tydligt om det är bokat, av vem och hur länge. Med deras rumsbokare behöver du inte längre störa ett pågående möte, och du kommer omedelbart ta bort konflikter relaterat till mötesrumsbokning. Dess ikoniska och tidlösa design passar bra in i alla moderna utrymmen och har skapats för att bli en del av interiören. Läs mer om Humly Room Display här


Webinar med Humly den 27 september
Varmt välkommen till en kortare utbildning om Humly. Under 45 minuter kommer vi, tillsammans med Humly, att lära er grunderna av Humly och deras Room Display. Lär dig allt från installation till underhåll. Det är även ett tillfälle för er att träffa oss och representanter från Humly.

Alla deltagare på det här webinariet kommer att automatiskt vara med i en utlottning till ett fint pris. Vi kommer även presentera en säljtävling som du absolut inte vill missa.

DAG: måndag den 27 september
NÄR: kl. 15:00
VAR: Zoom

Anmäl dig här


Tack Neets!

Ett långt samarbete tar snart sitt slut. Tillsammans med Neets har vi i 17 år hjälp företag att mötas på olika sätt genom deras produkter och lösningar. Men nu har resan tagit sitt slut. Från och med 1 oktober kommer Neets inte längre finns i vårt sortiment. 

Har ni projekt där Neets är en del av lösningen, och vill ha vår support och hjälp? Kontakta oss snarast för att vi ska kunna ge vår expertis och hjälp. Detta gäller även projekt som ni vill ha levererade efter 1/10.

Audiovision hälsar Linus Kinnander välkommen

Linus har lång branscherfarenhet och kommer senast från STV och Septon där han primärt tagit fram optimala ljudlösningar utefter unika kundbehov. Linus besitter stor kunskap och erfarenhet inom bland annat ljuddesign och programmering av DSP.

– Linus är en viktig pusselbit i vår satsning på ljud. Med Linus erfarenhet och QSC i ryggen är vi redo för dom stora ljudutmaningarna, säger Marcus Persson, VD på Audiovision.

I rollen som teknisk säljare kommer Linus hjälpa till att ta fram ljudlösningar och utbilda våra återförsäljare inom programmering och ljuddesign. Han kommer utöver ljudlösningar även kunna hjälpa till med andra typer av systemdesign. Linus utgår från Stockholm, men kommer att vara verksam i hela landet. Linus har nu gjort sin andra arbetsvecka på Audiovision:

– Med ett starkt och spännande sortiment så kan Audiovision leverera kompletta AV-lösningar till alla typer av pro-av installationer. Jag ser fram emot att få hjälpa våra kunder med lösningar till deras utmanade projekt där vi har QSC som hjärta i systemet för ljud, bild och styr.

Linus är utbildad ljudtekniker på School of Audio Engineering London (SAE). På fritiden kör han mycket mountain bike i skogen och nerför backarna på både cykel och snowboard och skidor.

Kontaktuppgifter

Vill du kontakta Linus? Då är det lättast genom antingen e-post till linus@audiovision.se eller ringa till 010-188 25 65.

Vi flyttar vårt lager

Snart har vi ett nytt lager. Vi har vuxit ur vårt lager och kommer därför flytta vårt lager till ett nytt som är fyra gånger större än det nuvarande. Med nytt lager, som är anpassad för vår verksamhet och ökad kapacitet säkerställs det att vi även i framtiden kan erbjuda branschens bästa lagerhållning. Vårt huvudkontor kommer fortsätta vara kvar på Vidövägen 54.

Flytten kommer främst ske fredag den 11 juni. Den dagen kommer lagret vara stängt för utleverans. Vi kommer även ha lagret stängt från och med 12.00 på torsdagen den 10 juni för förberedelser. Hoppas att ni kan ha överseende med eventuella förseningar en tid efteråt.

Nya adress:
Nolgårdsvägen 5, 663 41 Hammarö

Exklusiva QSC-utbildningarVi kommer tillsammans med QSC ha ett exklusivt utbildningstillfälle för våra svenska återförsäljare. Det är den perfekta starten och grunden för att börja med QSC!

Utbildningen är i två delad – QSC Architect och QSC Microsoft Teams Rooms. Efter att ni har gått båda kurserna får ni ceritifiering för dem. Välj att antingen gå de samma dag eller dela upp dem i de två olika tillfällena som ges. Det är självklart möjligt att gå bara en av kurserna och få certifiering för den.

QSC Architect

Q-SYS Architect-utbildning är utformad för AV-konsulter, slutanvändare, ingenjörer och de som designar eller specificerar Q-SYS-system. Du kommer att lära sig allt du behöver för att specificera din nästa Q-SYS-installation, utan programmering eller förkunskaper som krävs.

Plats: Zoom
Längd: 2 timmar inklusive pauser

Den 26 maj kl. 10.30
– Den 28 maj kl. 10.30

QSC Microsoft Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms-utbildningen är utformad för konsulter, slutanvändare, ingenjörer och de som designar eller specificerar system som behöver fungera sömlöst i Microsoft Teams Rooms-miljöer. Du lär dig hur du utökar dina Teams Rooms-installationer till komplexa utrymmen med hjälp av Q-SYS Ecosystem for audio, video och kontroll. QSC kommer att täcka alla de viktigaste principerna för att skapa ett integrerat system och använda de senaste Q-SYS-innovationerna för att möjliggöra anpassade användarkontroller och en enkel driftsättning och hanteringsprocess.

Plats: Zoom
Längd: 1 timme

Den 26 maj kl. 12.30
Den 28 maj kl. 12.30

Ny leverantör


Audiovision stärker sin position som ledande distributör inom Pro-AV och live-ljud genom exklusivt distributionsavtal med QSC.

- Tillsammans med QSC breddar vi nu vårt sortiment inom flera områden samtidigt. Vi har länge haft ögonen på QSC som under de senaste 15 åren gått från klarhet till klarhet och kan nu med stor glädje berätta att vi tecknat ett exklusivt distributionsavtal för den svenska marknaden. QSC har verkligen allt vi söker hos en tillverkare. Hög innovationskraft, fantastisk kvalitet och ett engagerat supportteam, säger Marcus Persson, VD på Audiovision.

I över 50 år har QSC varit en ledande utvecklare av tekniska lösningar som förhöjer upplevelsen och säkerställer funktionen på biografer, konserter och i digitala mötesrum över hela världen. QSC är en globalt erkänd innovatör inom design, utveckling och tillverkning av högpresterande högtalarsystem, digitala mixers, ljudförstärkare och ljudprocessering. Genom sitt egenutvecklade EKO-system ”Q-SYS” har man också etablerat sig som en stor aktör även inom videodistribution och automationssystem.

- Att QSC ligger i framkant av den tekniska utvecklingen har vi redan märkt av, exempelvis har man ett världsunikt sortiment av Microsoft Teams Certifierade produkter för större mötesrum, konferensanläggningar och hörsalar, säger Fredrik Olofsson, Operativ Chef på Audiovision.

Amerikanska QSC är i allra högsta grad ett innovationsdrivet företag som gjort sig kända för sin prisvinnande support, säljstöd och för att leverera pålitliga tekniskt avancerade lösningar inom professionell AV och live-ljud.

- QSC produkter öppnar upp för helt nya typer av flexibla och skalbara lösningar. Detta ger våra återförsäljare större möjligheter till kundanpassade lösningar i alla storlekar. Från det lilla mötesrummet till de största arenorna. Tack vare den bredd och erfarenhet QSC medför kan vi med stor trovärdighet säga att ingen lösning är för stor eller för avancerad för oss, säger Daniel Vadberg, teknisk säljare på Audiovision.

Avtalet gäller från och med 1/7 2021 och omfattar hela QSC produktsortiment, men vi kan redan nu svara på frågor och vi kommer mer än gärna till er för en produktdemo. Mer information kommer löpande att kommuniceras under våren.

Hur fungerar Stem Control, och varför behöver du den?

Stem Audio har ett fint utbud av ljud- och stödenheter som du kan mixa och matcha hur du vill i ditt mötes- och utbildningsrum. Den senaste produkten är Control, som kan vara svår att förstå när du behöver den i ditt mötesrum, eller varför du bör ha en.

Control är en dedikerad styrenhet som är väldigt användbar i ditt mötes- och utbildningsrum. Den ger dig full tillgång för att konfigurera, övervaka och hantera dina enheter samt dina rum. Du kan till och med använda den för dina videokonferensmöten – med bara ett knapptryck!

Vad kan du göra med Control?

– Ställa in rummet
– Hantera alla rum och enheter som du har i din organisation
– Videokonferenser
– SIP-konferenser
– Designa ditt nya rum
– Optimera enheterna med RoomAdept
– Verifiera en lyckad installation med RoomCheck
– Diagnostisera problem och eliminera felsökning

Måste jag använda Control för att ställa in mina rum?

Nej, du behöver inte använda Control men däremot måste du komma åt ekosystemplattformen för att ställa in ditt rum helt. Det finns självklart andra alternativ för det. Exempelvis kan du ladda ner Stem Control-appen till din Android, iPad eller annan surfplatta. Eller genom logga in på enhetens IP-adress, om du är inne i samma nätverk (och/eller VLAN) som enheten du försöker logga in på.

Läs mer och beställ Stem Control

Hur fungerar integrationen med Zoom?

Stem Control låter dig växla fram och tillbaka mellan Stem-plattformen och Zoom-appen. Vilket betyder att användarna har flexibiliteten att enkelt gå fram och tillbaka mellan Stem-plattformen för SIP-konferenser och Zoom för videokonferenser. Genom appen kan du bland annat styra volymnivåerna på dina enheter direkt från Control. Det går inte att göra om du använder en annan plattform eller vid SIP-konferenser. Då kan du enbart justera volymen på varje enskild enhet i rummet.

Hur är integrationen med Teams?

För tillfället arbetar teamet på Stem Audio flitigt för att integrera Teams helt i Control. Men oroa dig inte, Stem är fortfarande kompatibel med Teams.

– Vid en enhet kan du direkt ansluta mellan din enhet och datorn som kör Teams
– Vid flera enheter använder du Stem Hub, kommunikationscentralen mellan dina Stem enheter i rummet. Anslut via USB mellan Hub och datorn som kör Teams.

Hur ansluter du för SIP-konferenser?

Du kan använda din enhet från Stem Audio för att ringa SIP-samtal. Så länge din SIP-leverantör tillåter grundläggande SIP-enheter från tredje part. Du kan ringa dina samtal antingen direkt via Control eller via den plattformen som du har valt.

Lithe Audio lanserar smarta takhögtalare med AirPlay 2

Lithe Audio kan nu glatt meddela att deras hyllade takhögtalare med Wi-Fi har från och med nu även AirPlay 2 inbyggt. Detta tillägg för det möjligt för användare att kombinera Lithe Audios allt-i-ett-takhögtalare tillsammans med andra högtalare med AirPlay 2 aktiverat för att skapa en ljudlösning i flera rum. 

AirPlay 2 gör det möjligt för användarna att kontrollera all sin audiovisuella teknik – soundars, högtalare, TV – från en enhet. Tillägget av AirPlay 2 till Lithe Audio Wi-Fi högtalarna gör det möjligt för Lithe Audio att bli en del av hemunderhållningsupplevelse, arbetar sömlöst med andra märken och över flera enheter för att strömma högkvalitativt ljud i hela hemmet.”Detta är en spännande utveckling för oss – och för konsumenter som nu har möjligheten till ett kostnadseffektivt komplement till sina hemunderhållningssystem med flera rum och inte behöver låsas in i en enda märkeslösning”, säger Amit Ravat, VD och medgrundare av Lithe Audio. ”Våra takhögtalare levererar suverän ljudkvalitet, med en pin-skarp klarhet som kommer att komplettera andra märkeserbjudande. Och vad som gör dem ännu mer attraktiva är att de är en allt-i-ett-lösning, med 60 W RMS-förstärkare och Wi-Fi inbyggt. Detta innebär att det inte finns något behov av högtalarkablar eller separat AV-utrustning, vilket för dem riktigt enkla att installera i alla hem.

Andra fördelar med AirPlay 2 är det inkluderande Apple HomeKit. Detta innebär att användarna kan para ihop sin musik för att spela med rörelsesensorer, pulsbrytare eller larmsystem. Det kommer också vara möjligt att be Siri att tända lampor, justera termostaten och spela upp din favoritspellista genom de trådlösa takhögtalarna från Lithe Audio. För en ännu komplett och säker hemlösning kommer dessa takhögtalare även i en IP44-version för installation i badrum.

”Vi är glada över att vara först ut på marknaden med en AirPlay 2 takhögtalare”, tillägger Ravat. ”Det förstärker vårt varumärke med att vara i framkant med innovation när det gäller teknik för hemmet med hög kvalitativ och som är enkel att använda. För oss handlar det om att skapa fantastisk användarupplevelsen som kombinerar avancerad teknik med enkel installation och suverän ljudkvalitet. Och dessa högtalare kommer inte att svika.”


 

Audiovision i samarbete med Sharp

Audiovision, AV-distributör från Skoghall, inleder ett samarbete med Sharp, en av branschens ledande innovatörer med skärm- och möteslösningar. Därmed har Audiovision utökat sitt sortiment och kan erbjuda förstklassiga skärmlösningar, från digital skyltning till interaktiva skärmar. 

– Den höga kvaliteten och bredden på sortiment har för oss varit avgörande i valet av skärmleverantör. Sharp är en av världens största tillverkare på området och det stärker vår position som ledande Pro-AV distributör att nu kunna erbjuda dessa displaylösningar till våra återförsäljare. Det känns fantastiskt kul för oss, säger Marcus Persson, VD på Audiovision.

– Vi har valt Audiovision för att de är unika med sin breda tekniska kompetens inom sitt  område och alltid arbetar utifrån ett personligt engagemang. Vårt sortiment uppfyller deras högt ställda krav på funktion, kvalitet och driftsäkerhet och tack vare att Audiovision både kan lagerhålla och snabbt och effektivt distribuera våra skärmar över hela landet, kan vi ge våra kunder ännu bättre service, säger John Frisch, Pro-AV Sales VS, på Sharp Business Sverige.

Genom samarbetet med Sharp kommer flera kunna skapa, hantera, visa och dela information på ett säkert och enkelt sätt oavsett var kunderna befinner sig.

Audiovision

Audiovision är en B2B teknikdistributör som importerar, marknadsför och säljer AV-utrustning via återförsäljare. Med en lång erfarenhet, bred teknisk kompetens och arbetar alltid utifrån ett personligt engagemang underlättar våra lösningar och unika produkter arbetet för tusentals människor varje dag. Audiovisions produkter finns i fler än 15 000 mötes-, konferens- och utbildningslokaler runt om i Sverige.

Sharp

Sharp Business Sverige är en del av Sharp Electronics Europe och erbjuder en mängd olika produkter och tjänster inom dokumentlösningar, IT-tjänster, skärm- och möteslösningar, betallösningar, besökshantering och kontorsutrustning.  

Sharp har skapat unika produkter och lösningar som gagnar samhälle och affärsverksamhet i över 100 år. Sharps historia inleddes med skapandet av Ever-Sharp stiftpennan som gav företagsnamnet, och har fortsatt med en ständig ström av innovativa produkter som första japanska TV- och radioapparaterna och världens första LCD-räknare. Allt Sharp gör handlar om att ta fram nya lösningar för ett nytt sätt att leva, tänka och att vara.

Stängt pga internutbildning

Under denna vecka kommer vi ha stängt tisdag och onsdag på grund av internutbildning. Öppnar som vanligt på torsdagen den 17 september.

Öppettider under vecka 38

Måndag den 14 september08:00 – 17.00
Tisdag den 15 septemberStängt
Onsdag den 16 septemberStängt
Torsdag den 17 september08:00 – 17.00
Fredag den 18 september08:00 – 16:00
Underhåll av IT-miljö den 28 augusti
Under eftermiddagen på fredag, den 28 augusti, kommer det ske en underhållning av vår IT-miljö. Önskar ni utleveras på fredagen ber vi er att beställa innan klockan 15:00 på torsdagen den 27 augusti.
Nytt AV-system som skapar möjligheter för videomöten

Solvo by Neets är ett innovativt och prisvärt sätt att uppgradera dina huddle rooms och mindre mötesrum, samt möjliggör flexibla videokonferenser. Användarna får en enkel och problemfri start med plug-and-play-funktionaliteten, vilket garanterar att ingen IT-support krävs. Solvo by Neets är ett innovativt sätt att automatisera och videoaktivera mindre mötesrum till ett överkomligt pris – en marknad som kommer att explodera under de kommande månaderna. 

Denna intelligenta AV-systemhubb används för att skapa ett AV-system genom att ansluta en kombination av flera enheter. Den knyter samman enkelt deras anordningar med en enkel USB 3.0-förbindelse. Fungerar utmärkt med Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Google Hangouts och Slack med mera.


Med Solvo introducerar Neets en ny möjlighet för integratörer att nyttja en ny marknad. Det är ett systemnav som gör det möjligt för 4K-video och som använder DisplayLink CEC-teknik för att automatiskt slå på och av-utrustningen. Den kan användas för att skapa ett AV-system som består av en skärm och upp till fem stycken andra enheter som ansluts via USB- eller AUX-anslutningar.

Tack vare Solvo by Neets har integratörer en stor möjlighet att skapa flera kombinationer av ett AV-system. Den är inte beroende av varken enheter, kringutrustning eller plattform vilket gör den lämplig för alla kunder oavsett behov eller budget. Dess unika funktion är dess kabelanslutning som skapar en problemfri mötesupplevelse för användarna.

Ny marknadsmöjlighet

AV-branschen har alltid varit mycket bra på att nyttja de möjligheterna som skapas av ny teknik för mer komplexa och specialiserade lösningar. Marknaden för mindre, videoaktiverade mötesplatser med låga tekniska krav (och låga budgetar) har dock mestadels försummats.

”Vi har insett att alla inte behöver, eller vill ha, de större system som AV-tillverkare har utvecklat genom åren”, säger Michael Jarl Christensen, VD på Neets. ”Vi tror att det är viktigt att ha något att erbjuda i varje marknad, från rum med den mest grundläggande installationen till den mest avancerade.”

Systemintegratörer har tidigare kämpat för att sälja det klassiska systemet i dessa rum på grund av kundernas budgetberäkningar. Solvo by Neets kommer vara en enhet till en helt ny kundbas.


Enkel och prisvärd uppgradering

Solvo by Neets ses som en lönsam möjlighet för systemintegratörer. COVID-19 har satt en press på företags fysiska- och IT-miljö, vilket har skapat en plötslig och akut efterfråga på videokonferenser som kan stödja en arbetskraft från distans. Trots att de anställda kommer att återvända till sina arbetsplatser så är onlinesamarbete här för att stanna. Företag kommer behöva investera i mötesrum och dess uppgradering, och Solvo by Neets är ett prisvärt sätt att göra detta, med den extra fördelen av att ge en smidig och problemfri start på möten med sin enkla plug-and-play-anslutning.

Planera dina mötesrum med Stem Audio

När vi snart börjar återvända till våra arbetsplatser och kontor kommer det troligtvis vara en skillnad på hur vi arbetar och framför allt möts. Resandet kommer möjligtvis att minska och behovet av ett mötesrum med rätt teknik kommer att öka. Det har nog aldrig varit mer viktigare att ha ett mötesrum med tekniken som krävs för kvalitativa digitala möten. Samt att vem som helst ska kunna använda rummet, utan att ha en teknisk bakgrund.

Med Stem Audio kan du mixa och matcha olika enheter för att få fram det bästa ljudet för ditt mötesrum. Att kunna blanda olika enheter i oändliga kombinationer gör att du får mer frihet i ditt mötesrum. Oavsett vilken storlek, hur bord och stolar är placerade eller syftet med rummet. Stem Audio har tre stycken ljudenheter, Table, Ceiling och Wall tillsammans med två stödenheter Control och Hub.Stem Audios produkter

Table är en högkvalitativ konferenshögtalare som med sina nio mikrofoner kan ta dina möten till en helt ny nivå. Perfekt för mindre mötesrum som det enda mikrofon- och högtalarsystem eller i kombination med flera. Vill du inte vara beroende att bordet står på ett visst sätt eller att dina enheter tar upp plats på bordet kan det vara bra att utnyttja antingen vägg eller tak. Wall är en stilren soundbar med 15 stycken inbyggda mikrofoner. Placera den vid din skärm eller på andra väggar för att alla i rummet ska kunna höra och höras. Perfekt för exempelvis ett klassrum eller större konferensrum.I ett större konferensrum som kan ändra sin möblering beroende på syfte är Ceiling en bra lösning. Den har 100 stycken inbyggda mikrofoner och kan antingen monteras infälld i taket eller hängande som en ljuskrona. Vilket gör att alla människor hörs bra, oavsett om borden sitter som i ett klassrum, u-format eller som ett stort konferensbord. Glöm inte att kombinera den med en högtalare, till exempelvis Wall.

Lägg till en Control för att kontrollera och se status på samtliga Stem Audio-produkter och integrerar med soft codec system som exempelvis Teams och Zoom. Vid flera enheter i ett rum används Hub som det centrala kommunikationscentret. 

Designa ditt eget mötesrum

Med hjälp av Stem Audio kan du enkelt designa ditt mötesrum. Med deras verktyg kan du rita upp hur stort rummet är, samt hur det är möblerat. När du lägger till produkter i rummet ser du direkt hur täckningsgraden är. Ifall du behöver lägga till en produkt, ta bort en eller flytta omkring. Testa gärna med olika sorter av möblering ifall det kan ändras i och med rummets syfte.

Humly: Rumsbokning på ett effektivt och elegant sätt

En tidlös bokningslösning som kan bli din verklighet tillsammans med Audiovision och Humly. Det svenska företaget vill utmana tekniken som idag finns på arbetsplatserna och samtidigt göra den smartare, effektivare och förbättra vår interaktion med den. Deras första produkt, Humly Room Display, finns nu i vårt sortiment.

Humly Room Display är den perfekta interaktiva skärmen för dina mötesrum. Den kommer att hjälpa dig hitta ditt bokade mötesrum eller vägleda dig till ett tillgängligt rum. Skärmen visar klart och tydligt om det är bokat, av vem och hur länge. Med deras rumsbokare behöver du inte längre störa ett pågående möte, och du kommer omedelbart ta bort konflikter relaterat till mötesrumsbokning. Dess ikoniska och tidlösa design passar bra in i alla moderna utrymmen och har skapats för att bli en del av interiören.

Humly Room Display som sitter utanför ett mötesrum

Till skillnad från många andra konkurrerande lösningar på marknaden är Humly Room Display en specialbyggd hårdvara. Varje komponent är utvalda för att se till att enheten kan vara igång tio timmar per dag i flera år utan att misslyckas. Detta är anledningen till att deras produkt har en uppskattad livslängd på över fem år. Den är även skalbar för att passa företagets behov. Du kan anpassa dina skärmar på distans och hantera över 500 skärmar från en enda server.

Rumsbokaren har ett öppet API som gör det enkelt att bygga interaktioner med andra lösningar. Utöver detta arbetar Humly proaktivt med att öka ytterligare kundvärdet genom att skapa flera integrationer med marknadsledande lösningar. Humly arbetar även med säkerheten och är ständigt i kontakt med säkerhetskonsulter som regelbundet utför stickprover. På detta sätt kan de säkerhetsställa säkerheten i hög klass.

Tillsammans med ett belönat designteam har Humly designat rumsbokaren. Resultatet är en modern enhet som både kompletterar ett modernt kontor.

Läs mer om Humly Room Display

Humly Room Display visar ett grönt ljus som syns på långt håll när rummet är ledigt

Skapa en bra upplevelse av onlinemötenCollabo by Neets hjälper dig att komma igång med dina videokonferenser. Anslut bara din bärbara dator och få igång ditt onlinemöte direkt! Collabo tar hand om resten – för att du ska kunna fokusera på det viktiga; att mötas och skapa resultat.  

Videokonferenser och digitala möten kan spara företag och organisationer en stor del tid och pengar. Att säkerhetsställa god kvalité och en bra upplevelse av mötet behöver inte vara krångligt. Collabo har inbyggda högtalare med röstförbättringsteknik som ger utmärkt ljud. Kamerans HD-upplösning och breda synfält gör att videon är skarp oavsett ljudförhållanden och ser till att alla i rummet syns tydligt. Allt det här utan att vara för komplex för användaren.

Du behöver enbart slå på skärmen och ansluta din enhet till Collabo med en USB-kabel. Mötet är sedan redo att komma igång. Collabo hjälper till med att starta automatiskt, spegla skärmen och starta valfritt program. Problemfri start på varje möte – och inga stressade användare, inga försenade möten och inga mer samtal till IT-supporten.

Collabo ger en stor frihet i ditt mötesrum. Den är kompatibel med alla typer av skärmar och kan användas till alla större programvaror för videokonferenser, exempelvis Teams och Slack. Montera kameran där den har bästa vinkel för rummet och lägg till ytterligare enheter som du behöver i ditt system med hjälp av USB-portarna på baksidan.

Fördelar med Collabo by Neets

- Starta snabbare: Eliminera all frustration kring tekniken när du startar ditt onlinemöte.

- Arbeta smartare: Spara värdefull tid med ett användarvänligt sätt att ha videokonferenser.

- Samarbeta bättre: Öka samarbetet med klart och röstförbättrande ljud

Läs mer om Collabo by Neets här!

Neets + Cisco Touch 10
I Neets Project Designer 1.25 så släpptes möjligheten att integrera din Cisco Touch 10 miljö med Neets styrsystem där processorn från Neets agerar hjärna bakom styrningen av rummets teknik och Cisco 10’’ touchpanel agerar front-end för användaren.

I praktiken så gör man sin konfiguration precis som vanligt i Cisco systemet och när man är färdig så genereras en XML fil som man sedan importerar i Project Designer. Det man nu gör är att länka de faktiska kommandon till alla funktionerna som har mappats upp från XML filen.

Integrationen stöds av följande produkter: SieRRa II, LiMa, TanGo och Alfa II

AV Control system - Made easy helt enkelt!

Arbeta på distans - på bästa sätt

Att arbeta på distans har länge varit på tapeten som det nya arbetssättet. Många har idag inte längre en arbetsplats som är kopplad till en fysisk plats utan kan arbeta nästan var som helst. Idag är det ännu mer aktuellt i och med Covid-19 och många rekommenderar att stanna hemma och inomhus. Trots det ska ändå arbeten och möten fortsätta. Men hur gör man det på bästa sätt?

Det bästa sättet att arbeta på distans är att se till att du har rätt produkter för rätt ändamål. Oavsett om du arbetar hemifrån eller har möten med andra kollegor eller partners från ditt mötesrum.

För hemmakontoret

Att arbeta hemifrån när man inte är van kan vara knepigt. Hemmet har ofta inte samma förutsättningar som på ett kontor, men med några få enkla knep kan det bli lika bekvämt och funktionellt som vanligt.

Har du tagit hem din laptop och inser att du behöver ansluta till en extern skärm, kanske till och med två stycken? Anslut alla dina enheter som kan tillkomma såsom tangentbord, mus, hörlurar, nätverk och kamera. Allt du behöver är en dockningsstation. Den kan hjälpa till att ansluta allt du behöver för att du ska ha samma förutsättningar på ett kontor.

Även om du arbetar hemifrån ska du fortsätta vara delaktig i olika möten och utbildningar. Inte minst för att ha kvar kontakten med kollegor och samarbetspartners med mera. Den inbyggda webbkameran på din dator kan vara enkel, men är möjligtvis inte den bästa i kvalité och placering. Satsa istället på en extern kamera som är liten, med inbyggda mikrofoner och ansluts enbart via en USB. En högtalartelefon kan även det vara bra att ha med sig hem. Gärna en liten och kompakt som gör den enkel att flytta, ansluts via USB och med brusreducering för att slippa buller och eko.

CAL-USBC-PRODOCK-EU

CalDigit har den perfekta och driftsäkra dockningsstationen för USB C och Thunderbolt. Med allt från nätverk, USB-A, USB-C, DisplayPort till SD-kortläsare och ljudanslutning.

AVO-CM20-VCU

Avonics vidvinkelkamera passar utmärkt för både mindre mötesrum eller på sitt hemmakontor. Det är en 4K-kamera med inbyggda mikrofoner som har ett upptagningsområde på 4 meter.

PHO-MT202-EXE

Phoenix Audio Technologies har en kompakt högtalartelefon som är perfekt för både hemmakontor och mindre mötesrum. Stort täckningsområde, brusreducering och ansluts via USB.


För mötesrummet

Flera möten, kundbesök och utbildningar ställs in nu på grund av Covid-19 viruset. Att ha ett mötes- eller konferensrum som har uppdaterade produkter gör nu att mötet, informationen och utbildningen kan fortsätta – digitalt. Att ha ett uppdaterat mötesrum är inte enbart bra för sådana här tillfällen utan även för att anpassa sig till den mer digitala verkligheten vi ser när fler och fler jobbar på distans eller väljer att ha möten digitalt istället för att resa till olika platser. Passa på att uppdatera ditt mötesrum med bra, enkla och pålitliga produkter!

Det viktigaste för att kunna hålla i digitala möten är att synas och höras. Se till att ditt mötesrum har en bra kamera med god upplösning samt högtalarmikrofon med bra upptagningsområde. Eller varför inte allt i ett?

AT-HDVS-CAM

Storsäljaren HDVS-CAM från Atlona är en PTZ-kamera med 10x optisk zoom och 1080P upplösning. Den går att styra med fjärrkontroll och styrsystem. Finns både i svart och vitt.

STEM-WALL1

Stem Audio har flera intressanta produkter för att optimera ditt mötesrum. Ett av dem är deras nya soundbar med hela 15 st inbyggda mikrofoner och enkel att kopplas in via USB.

312-0050

Neets har en riktig allt-i-ett produkt med kraftfull soundbar, knivskarp kamera och dubbla mikrofoner. Allt du behöver via en enda USB-anslutning som gör den enkel att använda.

Så här hanterar Audiovision Covid-19
Utvecklingen kring Corona-viruset Covid-19 har satt en stor effekt på Sverige och hela vår omvärld. Vi på Audiovision vill upplysa er alla att vi har öppet som vanligt. Självfallet har vi vidtagit försiktighetsåtgärder för att våra kunder, partners och medarbetare ska ha en trygg och säker miljö.

I nuläget har vi inte märkt av skillnad hos våra leverantörer och partners utan kan leverera våra produkter som vanligt.  

Vi finns tillgängliga för support och ärenden via telefon och mejl. Det går även att boka in videomöten med oss för presentation av nya och gamla produkter och lösningar med mera.

Har du några fler frågor?
Alla våra kontaktuppgifter hittar du här. 

Audiovision förstärker säljteamet med Jonas Örn

Vi hälsar Jonas Örn välkommen till oss på Audiovision. Jonas har varit i AV-branschen länge och är säkert ett välkänt ansikte för många. Jonas besitter stor teknisk kunskap och är erfaren inom bland annat systemdesign, behovsanalyser, upphandling och försäljning.   

– Det känns fantastiskt kul att få välkomna Jonas till oss på Audiovision. Vi befinner oss i ett expansivt skede och Jonas kommer att vara en viktig del av vår tillväxtresa. Jonas kommer att ge oss ökad närvaro hos våra kunder och befästa vår position som en av landets ledande AV-distributörer, säger Marcus Persson, VD på Audiovision AB.

I sin roll som teknisk säljare kommer Jonas med sin långa erfarenhet och ackumulerade kompetens fokusera på försäljning och kundrelationer. Jonas utgår ifrån Karlstad men kommer att vara verksam i hela landet. Jonas har nu avslutat sina första dagar på Audiovision: 

– Det känns riktigt bra att komma in i ett bolag som är så expansivt och det ska bli riktigt kul att komma ut till kunderna med den starka produktportfölj som vi har. De första dagarna har naturligtvis varit mycket info om rutiner med mera men snart så är jag ute på vägarna igen, säger Jonas Örn.

Fritiden spenderar Jonas gärna i en skidbacke eller med familjen. Han gillar också att vara ute på sjön och tar en och annan sväng ut i skogen.

Kontaktuppgifter  

Vill du kontakta Jonas? Då är det lättast genom antingen e-post till jonas@audiovision.se eller ringa till 010-188 25 61.

Uppdaterade telefonnummer!
Vi har uppdaterat våra telefonnummer. Lägg gärna in de nya numren i register, kontaktböcker och liknande. Alla uppgifter hittar du som vanligt under Kontakta oss.

Växel: 010 - 188 25 50

Björn Persson: 010 - 188 25 62
Daniel Vadberg: 010 - 188 25 63
Fredrik Andersson: 010 - 188 25 92
Fredrik Olofsson: 010 - 188 25 93
Johnny Källström: 010 - 188 25 64
Karin Brorson: 010 - 188 25 51
Kim Johansson: 010 - 188 25 71
Marcus Persson: 010 - 188 25 91
Mikael Andersson: 010 - 188 25 81
Peter Lundholm: 010 - 188 25 82
Jonas Örn: 010 - 188 25 61
Audiovision välkomnar Patch App & Go

Patch App & Go är en av våra nyaste leverantörer som har en appbaserad nätverkstestare. Enheten stödjs av alla mobila enheter, både Android och iOS. Enkel att använda för att testa samt spåra dina kablar. Den är anpassad för att testa Cat 5e, Cat 6 och Cat 6a, oskärmad och skärmade nätverkskablar. När enheten har utfört ett test visas resultatet på din mobila enhet. Den levereras med sex stycken smarta ID-pluggar (med möjlighet att köpa flera) som är individuellt programmerade med siffror.

Läs mer om Patch App & Go här!

Vi välkomnar Stem Audio!

En av våra nyaste leverantörer är Stem Audio var syfte är att förbättra mötesmiljön och dess upplevelse. Med en ny produktserie som är skapad att lösa flera problem som att designa, installera, konfigurera och inte minst att använda ett mötesrum. Produkterna är anpassade för att alla typer av mötes- och utbildningslokaler som är avsedd för videomöten och kan användas var och en för sig eller tillsammans i ett större system. Oavsett antalet så ansluts de alltid lika enkelt via en enda USB-kabel.

”Videokonferenser är den snabbaste växande delen av vår verksamhet. Med Stem Audios innovativa system av produkter kan våra kunder få enastående prestanda med minimal installation och konfiguration.” – Marcus Persson, VD på Audiovision

OM STEM AUDIO

Stem Audio är dedikerade till att hjälpa företag att få tillbaka den personliga prägeln av verklig kommunikation genom att förbättra hela mötesupplevelsen. Deras enkla lösningar tar upp problem som användare, IT-proffs, AV-intregratörer möter varje dag. De strävar efter att göra processen för ny teknikanvändning enkel och rolig för alla.URVAL AV PRODUKTER FRÅN STEM AUDIO

Table: Bordsmikrofon/högtalare med nio stycken inbyggda mikrofoner
Ceiling: Takmikrofon med 100 stycken inbyggda mikrofoner
Wall: Soundbar med 15 stycken inbyggda mikrofoner 

Läs mer om alla produkter från Stem Audio här!

Sammanfattning av ISE 2020

Vi är tillbaka efter en spännande vecka med flera produktlanseringar och möten i Amsterdam på ISE 2020. Inte bara själva ISE 2020 som är avslutad utan även ISE i Amsterdam. Nästa år är det första året för ISE att hållas i Barcelona. Ett axplock av vad våra leverantörer visade på mässan är:

- Neets tar ett steg mot ett hållbart mötesrum med en ny touchpanel som är gjort helt på återvunnen plast.
- Atlonas Omega MS52 kan allt! Automatväxling, trådlöst BYOD, styrsystem, extender med mera.  
- Stem Audio visade upp nya mikrofon/högtalare för alla platser som kan tänka sig i ett mötesrum, på väggen, på bordet och i taket. Ni kan redan nu förbeställa dem på vår hemsida.
- Mersive har tagit några steg framåt med flera uppdateringar i deras Gen3 podd med bland annat trådlöst USB på riktigt.
- Avonic har flera nya kameror på ingång, bland annat CM22 och CM70, 71 och 73.


Här får du ett smakprov på vad som visades på mässanTräffa oss på ISE 2020!

ISE, Integrated Systems Europe, drar snart igång igen. Äntligen! Det är branschens största mässa som hålls på RAI i Amsterdam mellan den 11 och 14 februari 2020. Ett flertal av våra leverantörer är på plats och vi har varumärken i flera kategorier runt omkring mässan. Allt från ljudsystem, digital skyltning, interaktiva displayer, kontrollsystem, trådlös kommunikation och presentationssystem.

Vi kommer självklart att finnas på plats alla dagar för att visa er spännande produktnyheter och inspirera er till nya tekniska lösningar. Redan nu kan vi utlova ett flertal intressanta nyheter som våra leverantörer har tagit fram. Se de först innan alla andra! Det finns mycket att se på ISE, därför rekommenderar vi att boka in ett möte med oss för att få den bästa upplevelsen.

Ladda ner den här kartan över mässhallarna för att se tydligt var våra leverantörer har sin monterplats på ISE.

Öppettiderna:

Tisdag den 11 februari: 10.00 - 18.00
Onsdag den 12 februari: 09.30 - 18.00
Torsdag den 13 februari: 09.30 - 18.00
Fredag den 14 februari: 09.30 - 16.00

Neets kurser under 2020

Vi arbetar för fullt för att erbjuda er som återförsäljare fler kurser där ni kan få utrymme att lära er mer om produkterna och leverantörer. Våra Neets kurser fortsätter under 2020 med fyra stycken kurstillfällen.

Neets kursen består av en heldagskurs som innehåller både en grund- och fortsättningskurs. Läs mer om Neets kursen här!


Kurslängd: 1 dag
Tid: 09:00 – 17:00
Kostnad: Gratis, lunch ingår
Max. antal deltagare/kurstillfälle: 12 personer

 

Aktuella kursdatum: 

25 mars 2020Anmäl dig här!
13 maj 2020Anmäl dig här!
10 september 2020Anmäl dig här!
18 november 2020Anmäl dig här! 
God jul och gott nytt år!

2019 är snart slut och det är dags att starta igång ännu ett spännande och engagerande år. Men innan vi börjar med det nya året, och årtiondet, vill vi passa på att titta i backspegeln. Under 2019 har vi på Audiovision varit med om:

  • En lyckad ISE-mässa med fantastiska nya produkter som fick gjorde oss och våra kunder nyfikna. Bland annat Atlonas videovägg och Neets nya Control UniForm.
  • En Follow Up Tour med Atlona drygt en månad efter ISE där vi besökte Göteborg, Lund och Stockholm. Vi kommer köra på en likande tour, fast med fler varumärken under 2020. Mer om det framöver!
  • Kom ett nytt tillskott i Audiovision. Vår marknadsassistent Karin Brorson som ni lär känna genom inlägg på sociala medier, nyhetsbrev och mycket mer.
  • Fyra stycken kurser inom Neets och lika många är planerade för 2020. Datum och registrering kommer komma i januari. Missa inte det!
  • Vi välkomnade också ett flertal nya leverantörer och varumärken.


Sammanfattningsvis var 2019 ett väldigt bra år med flera möten tillsammans med er i både form av events och kurser. Vi hoppas och tror att 2020 kommer bli ett minst lika bra år.

Sist, men inte minst vill vi passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Öppettider under jul och nyår

På grund av jul och nyår kommer våra öppettider vara förändrade. Den 23 och 30 december kommer vi ha öppet mellan 08:00 – 13:00 och den 27 december har vi öppet hela dagen från 08:00 – 16:00. Från och med den 2 januari har vi öppet som vanligt, med undantag för den 6 januari som är en röd dag.

Förhoppningsvis kommer det inte påverka några större leveranstider men det är begränsad bemanning under dessa mellandagarna. Önskar ni leverans direkt efter nyår bör ni lägga er order senast den 27 december.

Öppettider under jul och nyår

Måndag den 23 december

08:00 – 13:00

Tisdag den 24 december 

Stängt

Onsdag den 25 december

Stängt

Torsdag den 26 december

Stängt

Fredag den 27 december

08:00 – 16:00

Måndag den 30 december

08:00 – 13:00

Tisdag den 31 december

Stängt

Onsdag den 1 januari

Stängt

Torsdag den 2 januari

08:00 – 17:00

Fredag den 3 januari

Måndag den 6 januari

08:00 – 16:00

Stängt

Audiovision presenterar Univox

Audiovision välkomnar nu Univox till sitt sortiment. Univox grundades av Bo Edin och är ett svenskt varumärke som är världsledande inom högkvalitativa hörselprodukter såsom hörslinge-, IR- och FM-system. Univox finns i dag representerat i ett 40-tal länder.


Det var 1969 som Univox lanserade världens första slingförstärkare och har sedan dess bibehållit samt stärkt deras position som en världsledande aktör inom hörselprodukter. Deras slingförstärkare har en god kombination av hög spänning, hög ström och robust mekanik som gör den unik och svår att hitta en motsvarande någon annanstans. De tillverkar över 10 000 stycken slingförstärkare årligen och nu kan du även köpa de från oss på Audiovision. 


Utvalda produkter från Univox 


PLS-X1 Slingförstärkare

Marknadens mest effektivaste slingförstärkare för professionellt bruk. Den passar till mindre utrymmen som konferens-, klass- och TV-rum. PLS-X-serien från Univox använder en elektronisk transformator med hela 90 procent effektivitet. Energispillet i en konventionell transformator är jämförelsevis nio gånger högre. Tack vare användningen av mindre koppar och andra metaller har både vikten och miljöpåverkan reducerats avsevärt. Läs mer om Univox slingförstärkare!


Listener Slingmottagare och testinstrument

En produkt som bör finnas i varje lokal där det finns en hörslinga. Listener har dubbla funktioner och kan dels användas som ett kontrollinstument och dels som en slingmottagare. Läs mer här!


Supertunn kopparfoliekabel med plastisolering

Den här kopparfoliekabeln är specialiserad för installation av hörslingor och möjliggör installation direkt under till exempel en plast- eller textilmatta. Den passar alla typer av slinginstallationer men är speciellt lämplig för användningen av befintliga lokaler och vid installation av SLS-system. Läs mer här!

Ingen internetuppkoppling den 20 november
Mellan 08.00 - 12.00 den 20 november 2019 kommer vår internetuppkoppling vara nere. På grund av ett byte av fiberkabel i närheten av vårt huvudkontor i Skoghall. Detta kommer påverka er med att vi inte kan garantera att alla utleveranser sker den dagen samt under förmiddagen inte kunna vara tillgängliga via mail. Har ni frågor eller funderingar kan ni alltid nå oss via telefon.
Solstice Engage Tour i Stockholm

Mersive och deras Solstice Engage Tour kommer till Stockholm! 

Ni är hjärtligt välkomna till en förmiddag tillsammans med oss på Audiovision och Mersive. Robert Balgley, CEO på Mersive, kommer att hålla i en presentation och visa upp deras Solstice. Ta gärna med er slutkunder som kan testa produkterna på plats.

Mersive är en amerikansk mjukvaruutvecklare med huvudkontor i Denver, Colorado. Produkten Solstice är känd världen över för sin driftsäkerhet och nätverksintegration. Solstice tillåter obegränsat antal användare att samtidigt ansluta trådlöst till en eller flera skärmar/projektorer. Produkten uppmuntrar också till ökad kollaboration och engagerat mötesdeltagande. Solstice används dagligen av tusentals företag och universitet runt om i världen, bland annat: Yale University, Toyota, Samsung och AstraZeneca.

Datum: 5 november 2019
Tid: kl. 08.00 - 11.00
Var: Swing by Golfbaren, Surbrunnsgatan 46, 113 48 Stockholm

Anmäl dig här!


Öppettider under vecka 40

Under vecka 40 har Audiovision ändrade öppettider på grund av internutbildning. Under onsdagen och torsdagen kommer vi ha internutbildning under förmiddagarna och kommer därför öppna efter lunch bägge de dagarna. Detta kan komma att påverka leveransen under dessa dagar.

Öppettider under vecka 40

Måndag den 30 september08:00 – 17.00
Tisdag den 1 oktober08:00 – 17.00
Onsdag den 2 oktober13:00 – 17.00
Torsdag den 3 oktober13:00 – 17.00
Fredag den 4 oktober08:00 – 16:00
Monitor Roadshow 2019

Vi ställer ut på Monitor Roadshow i södra Sverige. Vi kommer att finns på plats mässans alla dagar för att visa er spännande produkter och inspirera er till nya tekniska lösningar. Flera av våra varumärken kommer finnas på plats, såsom Neets, Atlona, Superio och Mersive för att nämna några.

Träffa oss i de följande städerna:

Malmö, den 21 oktober på Malmömässan
Göteborg, den 22 oktober på Svenska Mässan
Norrköping, den 23 oktober på Louis de Geer konsert & kongress
Stockholm, den 24 oktober på Stockholmsmässan

 

Monitor Roadshow samlas några av de främsta tillverkarna och distributörerna från AV-branschen för att visa sina senaste produkter, lösningar och tjänster. Skaffa kunskap och prova på den senaste tekniken i en tyst miljö bland andra kollegor i din bransch. Utställarna tar med sig ett brett utbud av produkter till bordet och det kommer finns någonting där för alla. Mässan är öppen från 10:00 – 16:00 varje dag.

Skaffa din biljett idag!


Audiovision presenterar Phoenix Audio Technologies

Phoenix Audio Technologies är vårt nyaste tillskott hos oss på Audiovision. Från södra Kalifornien strävar de efter att erbjuda kvalitativa och innovativa produkter som mikrofoner, högtalartelefon med mera som förbättrar prestandan hos befintliga konferensenheter. 

Högkvalitativt ljud bör vara både enkelt att installera och att använda. Deras vision är att du inte ska behöva vara en AV- eller IT-expert för att förstå hur du ska integrera och använda deras produkter. Bra ljudlösningar ska vara komplicerade på insidan med flexibla och enkla på utsidan. Phoenix Audio Technologies fokuserar enbart på att tillhandahålla ljudenheter som antingen kan användas ensamma eller för att komplettera andra befintliga videolösningar.

Kampanjpris på The Condor


Under den här veckan har vi kampanjpris på deras arraymikrofon Condor. Erbjudandet gäller hela vecka 35 fram till söndag den 1 september 2019. Det är en arraymikrofon med inbyggd DSP. Den är designad för att ge en problemfri ljudupptagning i allt från små Huddle Room till större styrelserum eller öppna ytor. Condor är kompatibel med alla typer av ljudanläggningar, högtalare och soundbars och är en utmärkt mikrofon för Soft Codec så som Microsoft Teams, Skype for Business, Webex, Zoom med flera.

- Dynamisk strålupptagning som anpassar sig till rummets storlek och personernas placering
- Brusreducering som tar bort oönskat ljud från fläktar med mera
- AGC som automatiskt anpassar ljudet till en jämn nivå
- AEC som eliminerar allt eko och rundgång
- Strömförsörjas via Ethernet eller USB utan extern nätdel
- Levereras med bords- och väggfästen


 

Se hur den fungerar


Se när Fredrik hos oss på Audiovision packar upp Condor och visar hur den ser ut och hur enkel den är att koppla ihop med exempelvis en soundbar från Neets. Vi testar även att ringa upp supportkollegan, Kim, genom Microsoft Teams samt går igenom olika ljudtester.

Öppettider under vecka 25

Under vecka 25 har Audiovision stängt fredag den 21 juni på grund av midsommarafton. Vi har även halvdag dagen innan, torsdag den 20 juni, och stänger därmed tidigare. Vi har öppet som vanligt på måndag den 24 juni.

På grund av midsommar är sista dagen för beställning den här veckan torsdag den 20 juni klockan 10:00.

Öppettider under vecka 25

Måndag den 17 juni08:00 – 17.00
Tisdag den 18 juni08:00 – 17.00
Onsdag den 19 juni08:00 – 17.00
Torsdag den 20 juni08:00 – 13.00
Fredag den 21 juniStängt

Tips för smartare mötenDet ska vara enkelt att mötas. Det är ett av ledorden som vi på Audiovision arbetar för. Möteskulturen är i förändring, och har varit det i flera år. Det kräver även att företag hänger med i utvecklingen. I och med bärbara datorer, smartphones och surfplattor har vi och arbetet flyttat från skrivbordet till andra platser. Vi förväntas inte längre vara på kontoret hela arbetsdagarna och där med har även möjligheten att mötas förändrats.

5 tips för att mötas


1.     Huddle Room


De mindre kontorsutrymmen har flera fördelar och inte enbart på de stora besparingar på driftkostnader utan kan dessutom utrustas med verktyg som är enkla att använda och som ofta kostar mindre.

2.     Minska uppstartningstiden


Vem har inte startat ett möte några minuter senare för att tekniken strular? Att det är svårt att starta igång en presentation? Vi har flera produkter på Audiovision som motverkar det här. Mersive Solstice är en av de enkla lösningarna som är otroligt enkelt att ansluta sig till och där fler kan ansluta sig under mötets gång. Att få upp ett papper på skärmen är lika enkelt, om inte enklare, som att lägga fram pappret på bordet.

3.     Öka teamsamarbete


Att skapa en kultur där samarbete och inflytande är nyckeln kan leda till utveckling, problemlösning och att se nya perspektiv. För att uppnå det här måste det vara enkelt för deltagarna att delta. Mötesrummen och dess teknik ska vara enkla och anpassningsbara. Se till att ni som företag har ett rum som är anpassat till er och era kollegor.

4.     Ha smartare möten 


Vi lägger alldeles för lång tid på onödiga möten. Det kan göra medarbetarna stressade, uppleva en trötthet kring möten och ofokuserade på ämnet. Med hjälp av god teknik kan ni minska tiden på möten. Genom att bland annat enkelt kunna ansluta sig till skärmarna, dela innehåll och ha deltagarna aktiva i hela mötet och dess process. Plötsligt kan ni ha möten på 15-30 minuter istället för en timma.

5.     Möjligt att ansluta utanför kontoret


Slutligen, är vi är inte längre på kontoret på samma sätt idag. Många företag har även medarbetare på olika delar i Sverige och i världen. För att minska kostnader att träffas är det idag nödvändigt att ha smarta mötesrum där en kan dela skärmar över internet och dessutom se och höras som om en vore i rummet.


Vi på Audiovision har produkterna och kunskapen för att det ska bli enklare för er och ert företag att mötas. Vi kan hjälpa er med att hitta de rätta produkterna för ert behov. För det ska vara enkelt att mötas. Behöver ni hjälp med att finna återförsäljare i er närhet kan ni kontakta oss.Produkter som nämns

Solstice Pod Unlimited Enterprise

Mersive Solstice gör mötes- och utbildningslokaler enklare att använda och förbättrar och effektiviserar samarbeten! Anslut trådlöst från macOS (mac), iOS (iPhone/iPad), Windows (PC), Android. Helt utan krav på mjukvaruinstallation eller dongles. Solstice stödjer Apple AirPlay, Miracast samt Google Cast. Dessutom är Solstice den säkraste plattformen på marknaden och finns installerade hos många av världens ledande universitet och företag. Solstice har en lång rad andra unika funktioner som finns beskrivna i detalj nedan, bland annat digital signage, kalenderintegration, 4K-streaming och YouTube-stöd.

Öppettider under vecka 22 och 23

Under vecka 22 och 23 har Audiovision stängt några dagar på grund av röda dagar. Torsdag den 30 maj har vi stängt på grund av Kristi Himmelsfärds dag. Det är även stängt dagen efter, fredag den 31 maj, för internutbildning. Sista dagen för beställning för leverans i början på juni är onsdag den 29 maj. Vi har öppet som vanligt den måndag den 3 juni.

Vi har även stängt torsdag den 6 juni på grund av nationaldagen.

Öppettider under vecka 22 och 23

Måndag den 27 maj08:00 – 17.00
Tisdag den 28 maj 08:00 – 17.00
Onsdag den 29 maj08:00 – 12.00
Torsdag den 30 majStängt
Fredag den 31 majStängt
Måndag den 3 juni08:00 – 17.00
Tisdag den 4 juni08:00 – 17.00
Onsdag den 5 juni08:00 – 13.00
Torsdag den 6 juniStängt
Fredag den 7 juni08:00 – 16.00

Öppettider under vecka 18

Under måndagen den 29 april har vi stängt lagret på grund av inventering. Vi har öppet för beställningar, frågor och support, men inga varor kommer kunna skickas ut. Samma gäller för tisdagen, den 30 april, då vi även arbetar halvdag och stänger helt från och med klockan 13.00. Onsdag den 1 maj har vi stängt på grund av röd dag.

Sista dagen att beställa en order för leverans under början av nästa vecka är fredag den 26 april klockan 12.00.

Vi är tillbaka helt som vanligt på torsdag den 2 maj.

Öppettider under påsk

Vi kommer ha stängt på Långfredagen den 19 april och Annandag påsk den 22 april. Vi är tillbaka som vanligt tisdag den 23 april.

Glad Påsk!

Skapa en kostnadseffektiv videovägg


Att skapa en videovägg brukar vara dyrt och något av de krångligaste en kan göra inom AV-lösningar (professionellt ljud och bild). En videovägg ger stora möjligheter och många användningsområden. De kan exempelvis användas i receptioner, kontrollrum, stora mötesrum istället för projektorer eller en hel skärm, på flygplatser, idrottsarenor och köpcentrum med mera. Eftersom videoväggar tidigare har varit så dyra och kompelxa är det många som undvikit att sälja och prata om dem. Det är inte helt enkelt att skapa videoväggar och sedan få de att fungera och till sist även att använda dem. 

Det är historia nu, med Atlonas OmniStream AV over IP (AV över IP) och Velocity kan vem som helst och kostnadseffektivt skapa ett videoväggssystem som inte bara fungerar perfekt och ser bra ut utan också är superenkelt att använda. 

Vad är en videovägg?


En videovägg är en stor visuell yta som består av flera skärmar, och det finns ingen begränsning om hur många. Till exempel finns det tio skärmar kan en visa en stor bild över alla tio eller tio mindre bilder. Samt alla olika kombinationer såsom en bild på två och en annan bild större på de andra åtta skärmarna.

Det finns flera användingsområden av en videovägg. Det är till exempelvis användbart som informationsyta i ett mötesrum eller entréer där flera källor syns samtidigt. Eller i ett kontrollrum där en vill ha bra överblick över flera kameror men även enkelt kunna förstora upp en vald källa på storbild på bara några sekunder. Med dra-och-släpp-funktion


Allt det här kan bli verklighet nu utan att gå över budgeten. Det enda som du behöver är ett standarddatanätverk, AV-avkodare (en decoder till varje skärm du vill ha), AV-kodare (en encoder till varje källa som exempelvis dator som du vill visa upp), en kontrollprocessor och en Touchpanel. En annan unik funktion med OmniStream Pro-serien är att du kan använda dubbla kanaler. Det innebär att en decoder (AV-avkodare) kan användas till två skärmar och en encoder (AV-kodare) kan anvädnas till två källor, såsom exempelvis en DVD och en dator eller två datorer. Det effektiviserar inte bara systemet och sparar pengar. Det sparar även värdefull plats samt värme och energi. 

Med en enkel dra-och-släpp-funktion kan du visuellt lägga ut visningsmaterial och sedan dynamiskt tilldela ingångskällan till en eller flera bildskärmar på videoväggen. Det är både enkelt och användarvänligt. 

Bygg ihop en videovägg själv genom vårt sortiment eller slå oss en signal på 054-55 80 80, så hjälper vi dig att komma igång.

En videovägg med fyra skärmar som visar två olika bilder

Produkter som nämns


PRO Encoder
AV-kodare med två oberoende kanaler för kodning för två HDMI-källor samt inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 112 också leverera dubbla AV-flöden till två nätverk för fullständig systemredundans i missionskritiska applikationer. 

PRO Decoder
Med AV-avkodare kan två oberoende kanaler för avkodning för två OmniStream-kodade videoströmmar, plus inbäddat ljud och RS-232 eller IR-styrning. Med två Ethernet-portar kan OmniStream 122 också integrerar med dubbla AV-strömmar som levereras via två nätverk av OmniStream 112 dubblakanalkodare, för fullständig systemredudans i missionskritiska applikationer. 

Velocity Touchpanel 8"
Touchpanel för Velocity är en pekskärm med 1280x800 upplösning. Den är fjärrstyrd via PoE (Power over Ethernet). Snabb och strömlinjeformad installation med automatisk nätverksidentifiering och konfiguration av Velocity Control Gateway-processorn.

Velocity Kontrollprocessor/Gateway
Atlona AT-VGW-250 Velocity Control Gateway är en AV-kontrollprocessor för kontrollsystemet Atlona Velocity. Den kan integrerats med 250 IP anordningar samtidigt från Atlona och andra AV-anordningar, touchpaneler och BYOD kontroll från webbläsare och mobilenheter.
Kampanjpris på högtalare från Superio!
Denna kampanjen gäller inte längre!

Under vecka 11 (fram till 17 mars 2019) kommer vi ha kampanjpris på IS50P-högtalaren från Superio. Den består av en aktiv och en passiv högtalare. Den aktiva högtalaren har inbyggd stereoförstärkare med reglage för volym, bas & diskant på baksidan. IS50P använder Superio ASF-Technology som automatiskt försätter högtalarna i standby-läge när ingen linjesignal känns av på någon av ingångarna. Detta spar både energi och ökar produktens livslängd. IS50P har också en ljudbrumsreducerande krets integrerad i förebyggande syfte.

Fri frakt vid köp av 24 stycken par. Högtalarna packas i kartonger med 4 par i.
ISE Follow-Up Tour med Atlona

Vi åker ut på ISE Follow-Up Tour med Atlona i slutet av mars. Ett perfekt tillfälle att få lära känna Atlona och deras sortiment, bland annat se videoväggen som gjorde succé under ISE.  

Under tre dagar kommer turnén att pågå, och vi börjar med Stockholm den 19 mars och fortsätter till Göteborg och avslutar den tredje dagen den 21 mars i Lund.  

Fokus kommer vara på OmniStream och VeloCity. Det kommer finns tillfälle att se produkterna, hur de fungerar och vad de kan göra. Samt Certifiera er för konfiguration av marknadens mest innovativa styrsystem VeloCity. Det är också ett fantastiskt tillfälle att träffa branschkollegor och få inspiration till nya tekniska lösningar. Och givetvis ställa frågor till oss på Audiovision och Atlonas affärsutvecklare Thorsten Goecke. 

Vår ISE Follow-Up Tour med Atlona kommer ge dig: 

- Lära känna Atlona och deras produkter 
- Nödvändig kunskap och certifiering för att sälja Atlona OmniStream & VeloCity 
- Få en djupare förståelse och kunskap  
- Tillfälle att testa produkterna

Mer information om ISE Follow-Up Tour kommer närmare. Dagen startar vid 09.30 och pågår fram till ca. 16.00 och är indelad i två pass. Förmiddagen kommer att bestå av en produktgenomgång och presentation av Atlona/Audiovision samt en utställning. Eftermiddagen ägnas åt certifiering och genomgång av Atlona VeloCity. Lunch och fika under dagen ingår.

Anmäl er redan nu!
Bättre kontroll för bättre möten!

Vi presenterar stolt Neets Control UniForm, ett riktigt smart styrsystem! Produkten kommer in på vårt lager i början av februari. Håll gärna utkik på våra sociala medier där vi uppdaterar om lagerstatusen.Oändligt anpassningsbar

Uppdatera ditt mötesrum med det senaste styrsystemet från Neets. Med denna knappsats kan du ansluta och styra all utrustning och alla enheter i ett rum från en plats, vilket eliminerar behovet av en annan fjärrkontroll. Neets har utvecklat detta styrsystem att vara flexibelt och kompatibelt mot alla typer av enheter, oavsett märke och teknik. Du får kontroll över varje aspekt av rummet – från bild & ljud till ljus och mörkläggning. 

E-papper teknik

Neets Control UniForm har en stor och synlig display som använder sig av e-papper teknik för att skapa digitala etiketter för varje knapp. Den digitala etiketten är lätt att anpassa – även efter montering! Nu slipper ni allt krångel med graverade knappar eller etiketter som måste skrivas ut och klippas till. För att få ett konsekvent och igenkännbart system går det att återspegla en och samma digital etikett till alla andra knappsatser som är installerade i byggnaden.

Ett värdefullt komplement till alla rum

Styrsystemet har en design som är anpassad för svenska standardmått, vilket gör installationen snabb, enkel och flexibel. Den stilrena designen gör att styrsystemet kan ha en framträdande plats i ditt mötesrum och tar bort allt överflöd av kablar och fjärrkontroller.

Fem fördelar med Neets Control UniForm

  1. Förenklar ditt sätt att styra utrustningen i ditt mötesrum
  2. En fjärrkontroll för alla dina enheter – som inte försvinner eller går på batteri
  3. Samma användargränssnitt kan ställas in på flera knappsatser för enklare användning
  4. Stora och tåliga knappar med LED-lampor för en förbättrad tillgänglighet och användarupplevelse
  5. Designad för väggmontage – synlig och lätt att hitta

Läs mer om produkten här.

Träffa oss på ISE!
5-8:e Februari är det återigen dags för vår bransch största mässa! Integrated Systems Europe på RAI i Amsterdam. Vi kommer att finnas på plats mässans alla dagar för att visa er spännande produktnyheter och inspirera er till nya tekniska lösningar. De flesta av våra leverantörer kommer att vara på plats och vi kan redan nu utlova flertalet mycket intressanta produktnyheter. Fyll i formuläret på länken nedan så återkommer vi!


Klicka här för att komma till forumläret!

Ta hjälp av den här kartan över mässhallarna för att tydligt se var våra leverantörer finns.

Öppetider i mellandagarna

Den 27:e och 28:e december har vi öppet som vanligt men med begränsad bemanning.
P.g.a. detta kommer vi EJ ha möjlighet att skicka något. Vill ni ha leverans direkt efter nyår behöver ni lägga er order senast kl: 12.00 den 21:e december.

Mellandagarna efter nyår är vi tillbaka med full bemanning och skickar som vanligt.

Superföretag 2018

Vi är hedrade över att av Veckans Affärer & Bisnode blivit utnämnda till ett av Sveriges 728 "Superföretag". Hårt arbete av duktiga medarbetare, lojala och professionella återförsäljare samt noga utvalda leverantörer är vårt framgångsrecept. Tack för fortsatt förtroende år efter år!

För att komma med i rankingen och kvala in som ett av Veckans Affärers Superföretag krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

Seminariedag med Atlona 26:e sept

Dagen till ära har vi Sverige-premiär för marknadens smartaste styrsystem VeloCity som är helt molnbaserat. Vi visar också för första gången upp en uppdaterad version av succéprodukten OmniStream. Världens enda AV-över-IP lösning med stöd för 4K/60hz 4:4:4 HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos och redundans över ett standard 1Gbps nätverk.

Dessa två produktserier är designade och utvecklade för att verka i symbios med varandra och bildar en unik helt IP-baserad AV-lösning. Vi vågar lova att Ni aldrig sett någon lika skalbar och innovativ produkt tidigare. Marknadens bästa AV-över-IP produkt tillsammans med det unika styrsystemet VeloCity ger er stora konkurrensfördelar och inkomstmöjligheter!

Utöver Sverigepremiären av VeloCity och nya OmniStream visar vi också upp flertalet höstnyheter så som helt nya matrixväxlar i Opus-serien, nya extenders i Omega-familjen samt nya Juno-växlar.

Seminariedagen är helt kostnadsfri för Dig som återförsäljare. Ta chansen att se och lära Dig mer om framtidens tekniska lösningar, det är också ett ypperligt tillfälle att träffa branschkollegor. Vi har delat in dagen i en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp.

Datum: Onsdag 26:e September
Plats: Scandic Kungens Kurva, Stockholm
Tid (Grupp 1): 09.00 - 12.00
Tid (Grupp 2): 13.00 - 16.00

Anmäl er till info@audiovision.se (senast 21:e September)

Monitor Roadshow

Vi ställer ut på Monitor Roadshow Norra Sverige!

Välkommen att besöka oss på Monitor Roadshow Norra Sverige i följande städer:

Piteå 5 mars på Nolia City Konferens

Umeå 6 mars på Noliamässan

Sundsvall 7 mars på Quality Hotell Sundsvall

Östersund 8 mars på Best Western Gamla Teatern

På Monitor Roadshow samlas ett stort antal av nordens leverantörer av professionell utrustning och tjänster inom områdena ljud, ljus, bild, medie- och AV-teknik samt digital signage. Här presenteras nya helhetslösningar, tjänster och produktnyheter. Kom och prata om den senaste tekniken i din bransch med kunnigt branschfolk i en intim mässlokal med låg ljudnivå. Du möter även kollegor och får chans att skapa nya kontakter och utöka ditt professionella nätverk.

Registrera dig som besökare för fri entré. Mässan har öppet 11:00 - 16:30. Monitor Roadshow ger Goodiebags till de 50 första besökarna i varje stad!

 

Hemsida: www.monitorroadshow.se

Registrering: https://ticket.21st.se/org/monrod/

Facebook: www.facebook.com/monitorroadshow

 

ISE Amsterdam 2018

Snart är det återigen dags för vår bransch störta mässa! ISE Europe går som vanligt av stapeln i början av Februari.

 

Vi kommer som alltid att finnas på plats mässans alla dagar för att tillsammans med våra leverantörer visa Er årets alla produktnyheter och förhoppningsvis ge Er förslag på nya tekniska lösningar. 

 

Vi har gjort en karta över mässhallarna som tydligt visar var våra leverantörer ställer ut. Karta finns att ladda ner här!

 

Registera Er via denna länk och använd koden 705184 så bjuder Neets på entré (värde 100€).

 

Vi kan varmt rekommendera att besök på världens största AV-mässa. Förutom att titta och lyssna på alla produktnyheter är det också en chans att träffa branschkollegor och leverantörer. 

Project Designer 1.12
I den senaste versionen av Neets Programmeringsmjukvara "Project Designer" finns det flera intressanta nyheter och möjligheter.

KNX Integration

Nu finns en KNX-Plugin (kräver en licens per kontrollprocessor). Som gör det enkelt att fullt ut integrera Neets-system i nya och befintiga KNX-System.

Designmallar


Uppdaterade och smarta designmallar som förenklar din vardag! Nu kan du enkelt skapa snygga och användarvänliga gränssnitt till Neets touchpaneler. Välj bara vilken mall som passar projektet bäst, välj sedan ett färgtema. Project Designer genererar då automatiskt färgnyaser, knappar och undersidor som är enkla att anpassa för varje enskild applikation och projekt. Snyggt och tidseffektivt!
Ny hemsida, webshop & partnerportal!


Vi har gjort en rejäl översyn av vårt profilmaterial och vår hemsida. Den nya hem- sidan har förutom en rejäl ansiktslyftning också fått flera nya funktioner. Vi hoppas att den ska inspirera till nya tekniska lösningar och underlätta Din vardag. Vi har fokuserat på att göra det lätt att hitta rätt produkt och information. Bland annat genom en lättnavigerad meny, relevanta förslag på tillbehör och snygga bilder. Givetvis fungerar den lika bra i din telefon eller surfplatta som på din dator.

Vi har utökat vårt sortiment rejält! Vi har fem nya leverantörer och fler än 300 nya produkter att upptäcka. Bland annat Neets helt nya touchpanel, signalhantering med HDR-stöd från Atlona och installationsmaterial från TechFlex och TRU.

I första kommande uppdateringar av sidan kommer ytterligare funktionalitet att läggas till. Bland annat lagersaldon i realtid, spåring av paket, RMA-hantering och behörighetsnivåer. Har ni önskemål om andra funktioner så är alla förslag till förbättring välkomna! Gillar Du vad Du ser? Eller var det bättre förr? Berätta gärna vad Du tycker! Skriv en rad eller två och skicka till feedback@audiovision.se


HDBaseT-rekommenderad Datakabel
TRU Cables är en av 3 kabeltillverkare i världen som är rekommenderade av HDBaseT Alliance. Vi har fyllt upp lagret med ett flertal specikiationer, längder och färger av datakabel och högtalarkabel av absolut högsta kvalitet. Tillsammans med Platinum Tools nya CAT6A/CAT7-modularkontakter kan vi nu erbjuda allt Ni behöver för driftsäkra och stabila HDBaseT-installationer.

Se hela vårt sortiment av TRU Cables här!
Platinum Tools nya verktyg
Platinum Tools världsledaren på modularkontakter, verktyg och testutrustning har gjort det igen. På ISE-mässan tidgare i Februari premiärvisades en rad nya revolutionerande produkter för terminering och felsökning av nätverk och datakabel.


ez-EX
Terminering av CAT6/CAT7 har länge varit en tidskrävande och dyr process. Uppföljaren till de omåttligt kontaktdonen EZ-RJ45 heter ez-EX och finns nu för omgående leverans! De nya modularkontakterna ez-EX finns i två storlekar som passar för CAT6/CAT7 kabel med olika ledardiamtrar. Ledarna läggs nu också på olika höjdnivåer vilket reducerar överhörning, vilket är det i särklass största problemet med den här typen av kabel. Speciellt känsligt för överhörning är HDBaseT-applikationer. Jordade ez-EX-modularkontakter lanseras under våren.EXO Krimpverktyg
För att kunna terminera de nya ez-EX modularkontakterna behövs det nya verktyget EXO Krimpverktyg. Det finns många förbättringar jämfört med dess föregångare, bland annat den nya patenterade låsmekanismen som ser till att verktyget inte av misstag öppnas i fickan eller verktygslådan. En annan nyhet är att man snabbt och enkelt kan byta en "insats-puck" för att med samma verktyg kunna terminera även de äldre EZ-45-kontakterna. Tack vare dessa "puckar" kan verktyget också enkelt anpassas för vänsterhänta. 

Certifierings- och felsökningsverktyg
Äntligen lanserar nu Platinum Tools ett certiferingsverktyg som ett komplement till de populära felsökningsverktygen som man haft under flera år. Det nya verktyget är ett av marknadens mest prisvärda och uppfyller de krav som marknaden satt upp för certifering av datanät. 

Utökat sortiment av kontaktdon och brytskydd
Vi har den senaste tiden sett en stor ökad efterfrågan på Platinum Tools produkter på den svenska marknaden. Vi har därför beslutat att lagerhålla ytterligare 50 produkter som numera ingår i vårt standardsortiment. Bland annat fler modeller och färger av brytskydd, 50-/100-Pack av de populäraste kontaktdonen och utökat sortiment av skalverktyg.

Se hela vårt breda sortiment här!
Ny leverantör
TechFlex är en amerikans tillverkare av kabelstrumor och kabelsaneringsprodukter. Vi lagerhåller fler än 50 olika modeller och färger, bland annat Flexo PET, Flexo Overexpanded, Flexo Wrap, Clean Cut och F6 Woven Wrap.

• Skyddar
Skyddar kablar och kablage

• Förenklar
Förenklar installationen

• Stilrent
Gör installationen snyggare och proffsigare 

Se hela vårt breda sortiment av kabelstrumpa här!
Neets, Barco & Kramer ger dig full möteskontroll
Trådlösa möten har aldrig varit enklare! Med ett Neets styrsystem och en trådlös presentationlösning från Kramer (VIA Pad) eller Barco (ClickShare) är allt som behövs för effektiva trådlösa möten. Anslut bara den trådlösa "pucken" till din dators USB-port och tryck på knappen. Neets styrsystem kommer då automatiskt att starta all ansluten AV-utrustning, så som projektor/skärm, ljudanläggning, mörkläggningsgardiner och belysning. 


• Plug and Play
En knapptryckning och mötet är igång!

• Enkelt
Tekniken blir lättanvänd för ALLA!

• Anslut via LAN
Neets styrsystem ansluter till Kramer VIA eller Barco ClickShare över det lokala nätverket

Se konceptfilmen här!

ISE 2017
Träffa oss och våra leverantörer på världens största AV-mässa!

ISE Europe går som vanligt av stapeln i Amsterdam i början av Februari (7:e-10:e). Under fyra dagar har ni chansen att uppleva och lära er mer om de senaste produktlanseringarna. Ni kan också gå på föreläsningar och träffa branschkollegor. Självklart kommer vi tillsammans med många av våra leverantörer att finnas på plats för att ge er en personlig visning av de senaste produkterna och tekniklösningarna. 

Klicka här för att ladda ner en karta över mässan med våra leverantörer utmärkta. 

Ni kan redan nu boka in ett personligt möte med oss hos någon av våra leverantörer.

Fyll i formuläret nedan, så kontakter vi er.


*Önskad dag:
Tisdagen den 7:e Februrari
Onsdagen den 8:e Februrari
Torsdagen den 9:e Februrari
Fredagen den 10:e Februari

*Leverantör:
Neets (3-A117)
Atlona (5-S92)
P5 Future Now (9-F195)
Amina The Invisible Speaker Co. (1-N18)
PanConnect (5-V90)
Platinum Tools (S-M156)
Christie (1-M85-1H70)
AMC Pro (2-A40)

 Företag:
 Antal personer:


Meddelande:
Ny presentationsmatrix
Atlonas nya flaggskepp i CLSO-Serien (Class room Small office) är en 4K/UHD 8x4 Matrix. 5st HDMI-ingångar, 3st HDBaseT-ingångar samt 4st balanserade ljudingågar. 2st HDMI-utgångar, 2st HDBaseT-utgångar (4K 100m) samt 4st balanserade ljudutgångar. Alla utgångar har full matrixfunktion. Till HDBaseT-ingångarna kan HDMI-sändare eller multiformat-sändare användas (t ex. HDVS-200-TX).

Finns för omgående leverans!

Läs mer här!