ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan
Arbeta på distans - på bästa sätt

Att arbeta på distans har länge varit på tapeten som det nya arbetssättet. Många har idag inte längre en arbetsplats som är kopplad till en fysisk plats utan kan arbeta nästan var som helst. Idag är det ännu mer aktuellt i och med Covid-19 och många rekommenderar att stanna hemma och inomhus. Trots det ska ändå arbeten och möten fortsätta. Men hur gör man det på bästa sätt?

Det bästa sättet att arbeta på distans är att se till att du har rätt produkter för rätt ändamål. Oavsett om du arbetar hemifrån eller har möten med andra kollegor eller partners från ditt mötesrum.

För hemmakontoret

Att arbeta hemifrån när man inte är van kan vara knepigt. Hemmet har ofta inte samma förutsättningar som på ett kontor, men med några få enkla knep kan det bli lika bekvämt och funktionellt som vanligt.

Har du tagit hem din laptop och inser att du behöver ansluta till en extern skärm, kanske till och med två stycken? Anslut alla dina enheter som kan tillkomma såsom tangentbord, mus, hörlurar, nätverk och kamera. Allt du behöver är en dockningsstation. Den kan hjälpa till att ansluta allt du behöver för att du ska ha samma förutsättningar på ett kontor.

Även om du arbetar hemifrån ska du fortsätta vara delaktig i olika möten och utbildningar. Inte minst för att ha kvar kontakten med kollegor och samarbetspartners med mera. Den inbyggda webbkameran på din dator kan vara enkel, men är möjligtvis inte den bästa i kvalité och placering. Satsa istället på en extern kamera som är liten, med inbyggda mikrofoner och ansluts enbart via en USB. En högtalartelefon kan även det vara bra att ha med sig hem. Gärna en liten och kompakt som gör den enkel att flytta, ansluts via USB och med brusreducering för att slippa buller och eko.

CAL-USBC-PRODOCK-EU

CalDigit har den perfekta och driftsäkra dockningsstationen för USB C och Thunderbolt. Med allt från nätverk, USB-A, USB-C, DisplayPort till SD-kortläsare och ljudanslutning.

AVO-CM20-VCU

Avonics vidvinkelkamera passar utmärkt för både mindre mötesrum eller på sitt hemmakontor. Det är en 4K-kamera med inbyggda mikrofoner som har ett upptagningsområde på 4 meter.

PHO-MT202-EXE

Phoenix Audio Technologies har en kompakt högtalartelefon som är perfekt för både hemmakontor och mindre mötesrum. Stort täckningsområde, brusreducering och ansluts via USB.


För mötesrummet

Flera möten, kundbesök och utbildningar ställs in nu på grund av Covid-19 viruset. Att ha ett mötes- eller konferensrum som har uppdaterade produkter gör nu att mötet, informationen och utbildningen kan fortsätta – digitalt. Att ha ett uppdaterat mötesrum är inte enbart bra för sådana här tillfällen utan även för att anpassa sig till den mer digitala verkligheten vi ser när fler och fler jobbar på distans eller väljer att ha möten digitalt istället för att resa till olika platser. Passa på att uppdatera ditt mötesrum med bra, enkla och pålitliga produkter!

Det viktigaste för att kunna hålla i digitala möten är att synas och höras. Se till att ditt mötesrum har en bra kamera med god upplösning samt högtalarmikrofon med bra upptagningsområde. Eller varför inte allt i ett?

AT-HDVS-CAM

Storsäljaren HDVS-CAM från Atlona är en PTZ-kamera med 10x optisk zoom och 1080P upplösning. Den går att styra med fjärrkontroll och styrsystem. Finns både i svart och vitt.

STEM-WALL1

Stem Audio har flera intressanta produkter för att optimera ditt mötesrum. Ett av dem är deras nya soundbar med hela 15 st inbyggda mikrofoner och enkel att kopplas in via USB.

312-0050

Neets har en riktig allt-i-ett produkt med kraftfull soundbar, knivskarp kamera och dubbla mikrofoner. Allt du behöver via en enda USB-anslutning som gör den enkel att använda.