ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan
Därför är Atlonas MS42 en del av din lösning

AT-OME-MS42 är en 4x2 matrisomkopplare från Atlona med HDMI-, USB-C- och DisplayPort-ingångar, samt HDMI- och HDBaseT-utgångar. Tillsammans med AT-OME-EX-RX-mottagaren finns den även som ett färdigt kit, AT-OME-MS42-KIT.

OME-MS42 är en del av Omega-serien, som består av integrationsprodukter för modern AV-kommunikation och är HDCP 2.2-kompatibla samt har HDBaseT-förläning för video upp till 4K/60 4:2:0. Även inbäddat ljud, kontroll, Ethernet och USB på avstånd upp till 100 meter. Alla ingångar och den lokala HDMI-utgången stöder 4K HDR och 4K/60 4:4:4 med hastighet upp till 18 Gbps. Dessutom är 4K-nedskalningen till 1080p @ 60, 30 eller 24 Hz tillgänglig för HDMI-utgången när den är en ansluten till en HD-skärm.



Den har USB 2.0- och USB-C-gränssnitt för tre värddatorer plus två kringutrustningar som kamera, mikrofon, högtalartelefon eller exempelvis tangentbord och mus. Vilket gör den idealisk för videokonferenser och UC-plattformar som Zoom, Microsoft Teams, GoToMeeting med flera.

Mångsidig matrix switcher, scaler och extender

Idealisk för videokonferenser och många andra 4K-presentationsprogram tillsammans med OME-EX-RX och OME-SR21. Den kombinerar bland annat fördelarna med automatisk växling, integrerad skärmkontroll, USB-förläning och mycket mer. OME-MS42 innehåller många populära funktioner för integrationskomfort, samtidigt som den ger utmärkt prestanda.

Automatisk displaystyrning

OME-MS42 kan ge kontroll till en bildskärm via TCP/IP, RS-232 eller CEC, utan att behöva ett separat styrsystem. Detta förenklar systemdesign och integration samtidigt som kostnaderna minskar. Med automatisk displaystyrning kan OME-MS42 utlösa en skärm för att slås på automatiskt när en bärbar dator eller annan enhet är ansluten till OME-MS42. Samt stänga av skärmen när presentationen är över.



Tillförlitlig automatisk växling

När HDMI- och HDBaseT-utgångarna speglas kan OME-MS42 automatiskt välja en ingångskälla baserat på detektering av 5-volts HPD-signalen samt aktiv video. Detta säkerställer tillförlitlig automatisk växling för alla videokällor, inklusive DVR, DisplayPort / Mini DisplayPort-adaptrar och andra enheter som alltid håller HPD-linjen i 5 volts tillstånd men kanske inte levererar aktiv video.