ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan
Platinum Tools nya verktyg
Platinum Tools världsledaren på modularkontakter, verktyg och testutrustning har gjort det igen. På ISE-mässan tidgare i Februari premiärvisades en rad nya revolutionerande produkter för terminering och felsökning av nätverk och datakabel.


ez-EX
Terminering av CAT6/CAT7 har länge varit en tidskrävande och dyr process. Uppföljaren till de omåttligt kontaktdonen EZ-RJ45 heter ez-EX och finns nu för omgående leverans! De nya modularkontakterna ez-EX finns i två storlekar som passar för CAT6/CAT7 kabel med olika ledardiamtrar. Ledarna läggs nu också på olika höjdnivåer vilket reducerar överhörning, vilket är det i särklass största problemet med den här typen av kabel. Speciellt känsligt för överhörning är HDBaseT-applikationer. Jordade ez-EX-modularkontakter lanseras under våren.



EXO Krimpverktyg
För att kunna terminera de nya ez-EX modularkontakterna behövs det nya verktyget EXO Krimpverktyg. Det finns många förbättringar jämfört med dess föregångare, bland annat den nya patenterade låsmekanismen som ser till att verktyget inte av misstag öppnas i fickan eller verktygslådan. En annan nyhet är att man snabbt och enkelt kan byta en "insats-puck" för att med samma verktyg kunna terminera även de äldre EZ-45-kontakterna. Tack vare dessa "puckar" kan verktyget också enkelt anpassas för vänsterhänta. 

Certifierings- och felsökningsverktyg
Äntligen lanserar nu Platinum Tools ett certiferingsverktyg som ett komplement till de populära felsökningsverktygen som man haft under flera år. Det nya verktyget är ett av marknadens mest prisvärda och uppfyller de krav som marknaden satt upp för certifering av datanät. 

Utökat sortiment av kontaktdon och brytskydd
Vi har den senaste tiden sett en stor ökad efterfrågan på Platinum Tools produkter på den svenska marknaden. Vi har därför beslutat att lagerhålla ytterligare 50 produkter som numera ingår i vårt standardsortiment. Bland annat fler modeller och färger av brytskydd, 50-/100-Pack av de populäraste kontaktdonen och utökat sortiment av skalverktyg.

Se hela vårt breda sortiment här!