ÅF-Inloggning ÅF-Ansökan
Neets löser skolans utmaningar med AV-utrustning

Gör livet enkelt för lärare – det är den grundläggande målsättningen hos Neets, den ledande tillverkaren av styrsystem i Skandinavien. Deras lösningar gör en positiv skillnad för lärare varje dag.

Teknik måste stötta utbildningen, inte hindra den. Det är en av Neets vägledande principer vid utformning och utveckling av styrsystem för inlärningsutrymmen. 

Några av Neets mest kända lösningar är specialdesignade knappsatser som är konfigurerade för att utföra specifika funktioner med AV-utrustningen i ett rum. Knappsatserna gör det enkelt för lärare att använda och styra alla enheter i ett rum från en plats. Neets har designat sina knappsatser för att vara väggmonterade på en synlig och tillgänglig plats; till exempel bredvid en whiteboard. De viktigaste fördelarna är att de varken tar slut på batteri eller blir stulna alternativt borttappade. Vilket är vanliga situationer med fjärrkontroller.

Neets lösningar kan användas i alla inlärningsutrymmen och utbildningsinstitutioner, från kommunala skolor till universitet. Neets har en lång lista med referenser från utbildningsinstitutioner runt om i Europa, inklusive Humboldt universitetet i Berlin och University of Cambridge i England. I sitt hemland Danmark har Neets en nära relation med flera institutioner, bland annat Köpenhamns universitet och Søndervangskolen i Århus.

Søndervangskolen har investerat i cirka 50 stycken knappsatser, Neets Control EcHo, och är mycket nöjda med resultatet. 

"Vi har nu ett standardiserat och konsekvent gränssnitt för att styra AV-utrustningen i varje klassrum. Det är enkelt och logiskt för lärarna att använda, så de inte slösar tid på att försöka få igång utrustningen. Vi har sett att den tillgängliga tekniken är nu mer aktivt integrerat i lärarnas metoder. Knappsatserna har också gett mycket flexibilitet i klassrummet, vilket gör det lättare och snabbare för eleverna att presentera sina arbeten för resten av klassen”, säger Martin Bernhard, vice rektor vid Søndervangskolen.

Skolan har alltid haft som mål att utnyttja teknikens möjligheter. Søndervangskolen är i själva verket den enda skolan i landet som är erkänd som en Apple Distinguished School för att uppnå en utmärkt IT-integration i utbildningen. 

"Vi investerade starkt i IT-kompetensutveckling för våra anställda när vi renoverade skolan. Det var dock mycket enkelt för våra anställda att använda Neets-knappsatsen! Efter installationen skickade vi helt enkelt ett e-postmeddelande som förklarade hur de skulle använda dem. Ingen har någonsin upplevt något problem”, förklarar Martin Bernhard. 

Enligt vice rektorn är en av de största fördelarna med kontrollsystemen deras förmåga att stödja en mängd olika enheter, vilket gör systemet framtidssäkert. Klassrumsutrustning uppgraderas regelbundet med olika märken. Elever och lärare använder olika enheter för att ansluta till systemet, och lokala föreningar använder ofta AV-utrustningen när de lånar klassrummen på kvällarna. Därför är det viktigt att ha ett system som fungerar perfekt varje gång, oavsett utrustningens märke eller modell.

Köpenhamns universitet letar också alltid efter sätt att framtidssäkra sina klassrum och auditorier. Universitetet har använt Neets produkter i många år och har nyligen uppgraderat till den senaste versionen av Neets knappsatsstyrsystem i 39 föreläsningslokaler. När universitetet renoverade dessa rum och uppgraderade utrustningen var nyckeln också att skapa ett system som lätt kunde anpassas i framtiden. 

Lars Palmqvist, IT-konsult vid Köpenhamns universitet, förklarar: "Det har gett oss mer flexibilitet, ett visuellt mer intuitivt användargränssnitt och ökad funktionalitet, för allas fördel. Dessutom är Neets knappsatsstyrsystem mycket konkurrenskraftiga både i pris och funktionalitet, och har alltid levererat en extremt hög servicenivå.”


Neets senaste knappsats, Neets Control UniForm, gör det också lättare att anpassa och uppgradera AV-systemet i framtiden. Detta är möjligt tack vare sin e-pappers teknik och extern USB-port, vilket innebär att IT-teamet kan göra nödvändiga ändringar och uppdateringar utan att demontera enheten. Dessa smarta funktioner gör det lättare än någonsin att anpassa AV-system till förändrade teknikkrav. 

Neets innovativa lösning överensstämmer med Köpenhamns universitets önskan att vara tidiga med tekniska lösningar. ”Vi har en lösning som passar våra krav perfekt. Det är naturligtvis inte raketvetenskap, men användare behöver inte raketvetenskap; de behöver bara att det ska fungera. Och det gör det", förklarar Lars Palmqvist.

Om Neets

Neets har sitt huvudkontor i Horsens, Danmark och har varit i AV-branschen sedan 1999. Idag är Neets Skandinaviens ledande tillverkare av styrsystem och är i uppdrag att göra livet lätt för presentatörer i mötesrum och klassrum över hela världen. Neets nära samarbete med intressenter och dess fokus på att tillhandahålla designdrivna lösningar hjälper Neets att leverera användarvänliga gränssnitt till dem som interagerar med sina produkter; integratörer och slutanvändare.